Gemeente Leidschendam-Voorburg


Minder regels voor bedrijfsleven

Ondertekening rapport deregulering. 15 januari 2009 - Tijdens de eerste bijeenkomst in 2009 van de Taskforce Economie, is het adviesrapport over deregulering ondertekend. De uitkomsten en de te nemen stappen zijn nu gebundeld in een rapport. Wethouder Zwartepoorte (economie) overhandigde het rapport aan Michel Zaadhof, voorzitter van het MKB Leidschendam-Voorburg.

In aanwezigheid van Burgemeester Van der Sluijs en wethouder Zwartepoorte ondertekende de voorzitter het stuk.

Investeren in bedrijven
In het collegeprogramma investeren in een vitale gemeente heeft het college aangegeven dat zij goed contact met inwoners en bedrijven willen hebben en houden. Inwoners en bedrijven zijn volgens het college tevreden wanneer zij snel en klantvriendelijk op een goed bereikbare plek geholpen worden. Halverwege 2007 heeft de Gemeente Leidschendam-Voorburg op basis van een subsidie voucher van het Rijk, aan Zenc en EIM de opdracht gegeven voor een doorlichting van de wet- en regelgeving die betrekking hebben op de ondernemer in de Gemeente Leidschendam-Voorburg. Met als doel verbeterpunten binnen de gemeentelijke wet-en regelgeving

Kostenvermindering van 20 procent
De gemeente scoort al hoog op het gebied van dienstverlening (link maken naar bericht) en zij heeft recentelijk "de Witte Raaf" gewonnen, een prijs die door ondernemers wordt toegekend aan de minst bureaucratische gemeente in onze regio. Ook wil het College een verdere ontwikkeling en uitbreiding van de digitale dienstverlening , waarbij het digitale bedrijvenloket voor ondernemers de komende periode extra aandacht zal krijgen.

Het streven is om in de periode tot 2010 een kostenvermindering van twintig procent te bereiken op de administratieve lasten voor de ondernemer. Overbodige en doublerende regels worden waar mogelijk geschrapt.

Daarnaast zal door de intrede van een Klant Kontact Centrum (KCC) de klantfocus sterker worden gepositioneerd en zal een betere afstemming tussen front- en backoffice plaats vinden, waardoor doublures kunnen worden voorkomen.

Wethouder Zwartepoorte en Michiel Zaadhof, MKB, deregulering.