Politie Zuid-Holland-Zuid

090115 Persberichten district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 15-01-2009

RIJBEWIJS INGEVORDERD NA RIJDEN ONDER INVLOED

BLESKENSGRAAF Een 51-jarige inwoner van Hongarije is in woensdagochtend 14 januari zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De man reed onder invloed van alcohol tegen een geparkeerd staande auto aan op de Abbekesdoel. Toen hij vervolgens door de politie werd gecontroleerd op het gebruik van alcohol bleek dat de man veel te diep in het glaasje had gekeken. De man blies 965 ug/l waar 220 ug/l wettelijk strafbaar is gesteld. Het rijbewijs van de man is direct ingevorderd. De officier van justitie zal beslissen of de man en wanneer de man zijn rijbewijs terug krijgt. Een proces-verbaal zal worden opgemaakt.

81-JARIGE MAAKT ZICH SCHULDIG AAN WINKELDIEFSTAL

GORINCHEM Een 81-jarige inwoonster van Gorinchem maakte zich woensdagmiddag 14 januari schuldig aan diefstal van een pantalon. De vrouw had vanuit een winkel aan de Arkelstraat een pantalon ter waarde van 75 euro meegenomen zonder deze eerst bij de kassa af te rekenen. Helaas voor haar werd dit gezien waarna de vrouw mee moest naar het politiebureau. In overleg met justitie werd besloten haar een transactievoorstel te geven van 270 Euro die zij direct voldeed. Hierna mocht zij weer naar huis.

AUTO IN SLOOT

MOLENAARSGRAAF - De politie kreeg in de nacht van woensdag op donderdag 15 januari een melding van een auto in de sloot. Volgens de verklaring van de bestuurder ontstond er een defect aan de stuurbekrachtiging waarna hij de controle over de auto verloor en in de sloot reed. Dit incident gebeurde op de Kweldamweg waarna de bestuurder gelukkig ongedeerd uit de auto kon komen en naar huis was gelopen. Bij controle door de politie op het gebruik van alcohol bleek dat de man onder invloed was. Hij heeft een rijverbod gekregen en proces-verbaal zal worden opgemaakt.