CDA afdeling Gelderland


Gelderse economie versterken door versnellen van provinciale investeringen

---

PERSBERICHT

Statenfractie CDA pleit hiervoor in Provinciale Staten

De gevolgen van de wereldwijde, financiële crisis gaan niet onopgemerkt voorbij. Ook in Gelderland worden deze gevolgen zichtbaar. Bedrijven en instellingen in de Gelderse regio maken zich grote zorgen over de gevolgen hiervan, en hebben aan de bel getrokken. Wat betekent dit nu, en voor de toekomst van Gelderland?

De CDA Statenfractie vindt dat de Staten van Gelderland zich moeten uitspreken over de huidige problematiek en verwacht dat er op termijn maatregelen worden genomen.

Tijdens de Provinciale Statenvergadering van woensdag 14 januari zijn daarom namens de CDA-leden van de commissie Mobiliteit en Economische Zaken (MEZ) de volgende opmerkingen gemaakt richting Gedeputeerde van Haaren:

* De Provincie Gelderland dient extra inspanningen te plegen om de Gelderse economie blijvend te stimuleren, ook onder moeilijke omstandigheden zoals de huidige kredietcrisis;
* De Staten en het bedrijfsleven moeten actief betrokken worden bij de te nemen maatregelen;

* Het CDA zet in op investeringen in infrastructuur, bedrijventerreinen en duurzame energie nu als eerste prioriteit, maar ook andere kansen en mogelijkheden voor het vervoer over water en spoor moeten benut worden.

Centraal moet blijven staan dat de Gelderse economie goed blijft draaien en de werkgelegenheid in stand blijft, ook in de moeilijke sectoren zoals de maakindustrie in Gelderland of de (woning)bouw.

CDA Gelderland streeft naar een brede, integrale aanpak met een proactieve houding voor een sterk Gelderland. Waarbij Gelderland de middelen actief besteed om juist in deze tijd kansen te bieden voor het behoud van een sterke en vitale Gelderse economie.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:
CDA Statenfractie,
Dhr. Albert Schol,
Commissie-coördinator MEZ
06-20531289

---

Geschreven door: beheerder_gelderland
Geplaatst op: 15-1-2009