Gemeente Waalwijk Benoeming leden WMO-Adviesraad

De gemeente Waalwijk heeft inwoners opgeroepen om zich aan te melden als kandidaat voor de WMO-Adviesraad. Hoofdtaak van de Adviesraad is te beoordelen of burgers en cliënten op basis van het beleid voldoende kunnen meedoen aan de lokale samenleving binnen alle prestatievelden van de WMO. De werving en selectie is uitgevoerd door Zorgbelang Brabant.

Met het voorbehoud dat de raad op 29 januari aanstaande akkoord gaat met de instelling van een WMO-Adviesraad per 1 februari 2009, heeft het college besloten de volgende personen als lid te benoemen: Mevrouw I. Kasper en Mevrouw A. Mertens-Van Laarhoven De heren J. Baars, J. Elling, P.Hellings, H. Hoogendoom, J. Houben, F. Keijlard, T. van Nuenen en H. van Rosmalen.

Met de benoeming van deze leden zijn bijna alle WMO-beleidsvelden vertegenwoordigd. Voor het beleidsterrein Sport hebben zich geen kandidaten gemeld. De gemeente wil ook graag dat een vertegenwoordiger uit dat beleidsveld in de Adviesraad zitting neemt en roept hierbij inwoners op zich alsnog aan te melden als kandidaat.

Van kandidaten wordt verwacht dat zij een onafhankelijke positie hebben ten opzichte van overheid en aanbieders van WMO-voorzieningen. Zij dienen te beschikken over:

- kennis van de Waalwijkse samenleving

- maatschappelijke betrokkenheid

- vaardigheden om te kunnen adviseren over het WMO-beleid
- een houding waarbij het algemeen belang voorop staat

U kunt uw reactie sturen naar:
Klankbordgroep WMO Waalwijk
P/a Zorgbelang Brabant
T.a.v. mevrouw Saskia van den Broek
Antwoordnummer 60737
5000 WB Tilburg

Publicatie datum 12-01-2009