Gemeente Waalwijk Verhoging maximum inkomenseis CPO projecten

De gemeente Waalwijk heeft de maximum inkomenseis voor nieuwe deelnemers aan een CPO project verhoogd van 33.970 naar 43.500. Met CPO, Collectief Particulier Opdrachtgeverschap, kunnen starters op de woningmarkt hun eigen huis kopen én ontwikkelen. Met de aanpassing zorgt de gemeente ervoor dat de inkomenseis weer correspondeert met de financieringsmogelijkheden voor een sociale koopwoning.

Deelnemers aan CPO moeten voldoen aan een aantal criteria, zoals onder andere een maximum inkomenseis. Deze eis zorgt ervoor dat de sociale koopwoningen in CPO ook bij díe starters terechtkomen die anders niet of nauwelijks in staat zijn een woning te kopen. Door recente ontwikkelingen op de financiële markt worden lagere hypotheken verstrekt. Dit heeft ook gevolgen voor starters in een CPO project. Voor nieuwe deelnemers is het niet meer mogelijk om voldoende hypotheek te krijgen voor een woning op de sociale koopprijsgrens. De gemeente Waalwijk heeft daarom besloten de maximum inkomenseis bij nieuwe leden voor CPO te verhogen. De aanpassing van de inkomenseis geldt voor één jaar met de mogelijkheid tot verlenging.

CPO Waspik en Landgoed Driessen
Gemeente Waalwijk heeft op dit moment twee CPO projecten: in Waspik en in Landgoed Driessen. Voor beide projecten worden nog leden gezocht. In dat kader heeft kopersvereniging De Rugt (CPO Waspik) een informatieavond op dinsdag 10 februari om 20.00 uur bij Slagenland Wonen, Raadhuisstraat 2 in Waspik. Kopersvereniging JHW (CPO in Landgoed Driessen) heeft op dit moment zeven woningen vrij. Zij organiseren binnenkort een informatieavond. De datum hiervoor is nog niet bekend. Voor meer informatie zie www.waalwijk.nl/cpo.

Publicatie datum 13-01-2009