Airport Weeze


Airport Weeze: Airlines breiden het aanbod zomervluchten verder uit

Hamburg International voor het eerst naar Tel Aviv 21 vluchten naar 13 bestemmingen

Het zomervluchtschema is nu weer aanzienlijk uitgebreid. Waar er afgelopen zomer vier vliegvakantie bestemmingen met regelmaat onderhouden werden, zullen er vanaf het hoogseizoen 2009 maar liefst 21 vluchten naar 13 bestemmingen wekelijks ingeroosterd staan vanaf Weeze.

Hamburg International zorgt voor de grootste uitbreiding in dit aanbod: de gerenommeerde vakantie-luchtvaartmaatschappij stationeert begin mei een Airbus A 319 in Weeze en vliegt vanaf hier dagelijks naar wisselende bestemmingen.

Voor het eerst vliegt Hamburg International in juli en augustus naar Tel Aviv. Eén van de grootste reisorganisaties uit Israel (Holiday Lines) verwacht in de zomer gasten uit Israel naar de Neder-Rijn en Nederland te kunnen brengen. Deze bezoekers hebben hiervoor een vakantie-arrangement geboekt.

Het Turkse Pegasus Airlines begint tevens met vluchten vanaf Weeze. In het totaal zijn er nu al wekelijks zes verbindingen naar Antalya. Ook stappen nieuwkomers zoals de chartermaatschappijen Bulgarian Air Charter (Burgas aan de Zwarte Zee) en het Tunesische Nouvelair (Monastir) in.

Via het Nederlandse Transavia, Sunexpress (dochteronderneming van Lufthansa) en de Turkse Sky Airlines zijn er nu 7 Airlines vanaf Weeze in het vakantie-vliegschema onderweg. Zij vervoeren de gasten van intussen 23 Duitse en 13 Nederlandse reisorganisaties. Ook hier zijn er gelukkig nieuwe organisaties te introduceren, t.w.: REWE Touristik (ITS, Tjereborg, Jahn Reisen) en Portugal specialist Olimar. Aan de Nederlandse kant biedt één van de grootste reisorganisaties, de Sundio Groep, met als aanbieders Sudtours, Sunweb en JIBA, pakketreizen vanaf Weeze aan. Hamburg International heeft bovendien haar aanbod voor alleen-vliegtickets uitgebreid: deze tickets zijn te boeken op www.hamburg-international.com.

De internationale luchthaven Weeze verwacht dit jaar meer dan 2 miljoen passagiers. In totaal zullen in deze zomer 44 bestemmingen aangeboden worden, waar alléén 33 bestemmingen van Ryanair. Op de passagiers-hitlijst is Weeze hiermee het op twee na grootste luchthaven van Nordrhein-Westfalen.