Gemeente Dalfsen

Dalfsen verstuurt alcoholboekje

15-01-2009

"Alcohol, daar is toch niks mis mee?"
Minder drank, meer scoren ook in Dalfsen

Dalfsen verstuurt alcoholboekje

Dalfsen - De gemeente Dalfsen verstuurt deze week het boekje "Alcohol, daar is toch niks mis mee?" naar alle jeugdsozen, bibliotheken en overige lokaties waar vaak jeugd komt. Het is een informatief boekje met humoristische illustraties over de werking van alcohol in je lichaam en de gevolgen van overmatig alcoholgebruik op jonge leeftijd.

Vanaf 2008 neemt de gemeente Dalfsen deel aan het regionale alcoholmatigingsproject "Minder drank, meer scoren", een initiatief van de politie IJsselland, de 11 gemeenten van de gelijknamige politieregio en de gemeente Hattem om op regionaal niveau het problematisch alcoholgebruik onder jongeren aan te pakken.

Naast deze regionale samenwerking wil Dalfsen ook lokale initiatieven blijven ontplooien en ondersteunen. De boekjes worden ter beschikking gesteld aan alle jeugdsozen, bibliotheken en overige lokaties waar vaak jeugd komt. Overige belangstellenden kunnen gratis een of meerdere boekjes aanvragen bij de gemeente, bij de heer R. Hendriks, via telefoonnummer (0529) 48 83 52, of per e-mail: r.hendriks@dalfsen.nl.

Meer informatie over het project Minder drank meer scoren vindt u op www.dalfsen.nl/mdms