Gemeente Dalfsen

Dalfsen neemt deel aan Heldenmoed

15-01-2009

Ken jij een held?
Ken jij een held?

Dalfsen neemt deel aan Heldenmoed

Dalfsen - De gemeente Dalfsen is één van de deelnemers aan het project Heldenmoed, een initiatief van de Landelijke Stichting tegen Zinloos Geweld (LSTZG). HeldenMoed staat voor het motiveren en stimuleren van jongeren naar jongeren toe om ieders eigen leefomgeving op een positieve wijze te verbeteren. Van onverschilligheid naar betrokkenheid.

Met het project Heldenmoed is het de bedoeling dat gemeenten jongeren bekronen die zich onderscheiden als helden. Jongeren die anderen helpen in de straat of kinderen belangeloos begeleiden met sport - en/of buurtactiviteiten. Of bijvoorbeeld jongeren die voorlichting geven over drugs in buurthuizen, scholen of gesprekken aangaan met anderen om wapenbezit onder jongeren te verminderen. Jongeren die de Moed hebben om niet meer deel te nemen aan terroriserende groepsactiviteiten waar de buurt veel overlast van heeft. Hier is lef voor nodig, durf. Hier is Moed voor nodig... HeldenMoed.

De aangemelde initiatieven van jongeren die een bijdrage leveren aan een socialere omgeving worden kenbaar gemaakt via de website: www.zinloosgeweld.nl. In de periode van mei tot en met juli 2009 worden deze helden op passende wijze door de burgemeester in het zonnetje gezet. Zij ontvangen een onderscheiding in de vorm van een lintje, een oorkonde en een persoonlijke felicitatiebrief . De bezoekers van de webpagina krijgen in de maand augustus d.m.v. een verkiezingspoll de mogelijkheid om aan te geven welk heldendaad in aanmerking komt voor de HeldenMoed 2008 - 2009 prijs. Het project eindigt eind augustus 2009.