ProRail

Persbericht

15-01-2009

ProRail stelt directeur goederenvervoer aan

ProRail heeft per 1 januari 2009 Lies Gaaikema (44) aangesteld als directeur goederenvervoer. In deze functie is zij verantwoordelijk voor het optimaliseren van de dienstverlening aan de goederenvervoerders en het realiseren van de beoogde groei van het goederenvervoer op het spoor.

Gaaikema is door ProRail gekozen vanwege haar jarenlange ervaring met het goederenvervoer en de spoorbranche. Voor haar komst naar ProRail werkte ze als manager Marketing & Sales voor Railion. Eerder had ze diverse functies bij de NS en NS Cargo.

De directeur goederenvervoer is een nieuwe functie binnen ProRail. Het sluit aan op de ambitie van de spoorbeheerder om meer ruimte te maken voor het goederenvervoer dat de komende jaren zichtbaar moet groeien. Bovendien wil ProRail de tevredenheid van haar klanten (verder) verbeteren.

De nieuwe functie sluit ook aan op de veranderende markt. De laatste jaren is het aantal goederenvervoerders toegenomen van één naar vijftien. Dat vraagt om een meer marktgerichte benadering van deze partijen. Zo wil ProRail flexibeler omgaan met de verdeling van de capaciteit op het spoor. Ook wil ProRail de grote havens in Nederland beter bedienen.