Mondi komt op voor gedupeerden

15/01/2009 13:26

Mondi, de belangenorganisatie

Het afgelopen jaar waren er tal van oplichtingschandalen in de internationale vastgoedmarkt. Mondi wil mensen hier in eerste instantie voor behoeden, maar soms is het te laat en raken kopers of investeerders gedupeerd. Voor gedupeerden is openheid van zaken ontzettend belangrijk. Om deze reden maakt Mondi, de belangenorganisatie, dossiers aan van projecten waar het rommelt.

Afgelopen jaar heeft Mondi opnieuw ervaren hoe makkelijk kopers en investeerders in het nauw gedreven kunnen worden. Verlopen projecten niet volgens plan dan staan kopers vaak met lege handen. Er dreigt dan niet alleen een financieel debacle, maar ook de emoties lopen hoog op met soms allerlei vervelende consequenties. In toenemende mate kloppen gedupeerden aan bij Mondi voor hulp en advies.

Dossiers

Wat vooral opvalt is dat gedupeerden, door vele tegengestelde berichten, meestal niet weten waar zijn aan toe zijn. Het verschaffen van duidelijkheid is essentieel. Daarom maakt Mondi over verschillende organisaties en projecten, waar onenigheid met kopers is ontstaan, namens een collectief van leden dossiers aan. In deze dossiers wordt informatie verzameld op basis van feiten en relevante gegevens en worden de actuele ontwikkelingen gepubliceerd. Leden worden op de hoogte gehouden wat er wanneer (in chronologische volgorde) is voorgevallen, welke stappen Mondi ondernomen heeft, de correspondentie die heeft plaatsgevonden en alle bijbehorende documentatie. Vaak beschikt Mondi over informatie die kopers niet onder ogen krijgen, die noodzakelijk is voor het maken van een weloverwogen beslissing.

Bemiddeling

Wat Mondi voor gedupeerden doet, beperkt zich niet tot het opstellen van een dossier. Om het escaleren van het conflict tussen kopers en aanbieders te voorkomen, is het mogelijk dat de belangenorganisatie optreedt als bemiddelaar. Hier ligt onze kracht. Vanuit de belangenorganisatie kan er als vanuit een collectief onderhandeld worden met en druk uitgeoefend worden. Als collectief wordt aanzienlijk meer bereikt dan afzonderlijk. Bij sommige conflicten heeft bemiddelen (na verloop van tijd) geen zin en moeten er juridische stappen genomen worden. Omdat Mondi al vooronderzoek heeft gedaan, kan de advocaat meteen aan het werk. Bovendien worden de kosten van het proces door het collectief opgebracht en dat is aanzienlijk voordeliger. De belangenorganisatie blijft over de schouders van de advocaat meekijken om te zorgen dat het proces geen onnodige vertraging oploopt.

De enige voorwaarde die Mondi aan bemiddeling stelt is dat mogelijk gedupeerden een lidmaatschap afsluit. Het lidmaatschap is een belangrijk onderdeel van het bestaansrecht van Mondi, bovendien is bemiddeling en het opstellen van dossiers tijdrovend werk dat veel geld kost. U sluit al een lidmaatschap af vanaf 75 euro per jaar.

Uw verhaal

Mondi houdt de markt nauwlettend in de gaten, maar is ook afhankelijk van uw verhaal. Heeft u geld gestoken in een project dat enorm vertraagd is of waar zelf helemaal geen activiteiten plaatsvinden? Heeft u redenen om aan uw aanbieder of project te twijfelen? Laat het ons dan weten! Beschrijf in het contactformulier op de website van Mondi.nl uw huidige situatie en geef daarbij aan, wat u denkt dat Mondi voor u betekenen kan. Op basis van de binnengekomen berichten, bekijkt Mondi of het opstellen van een dossier noodzakelijk is en wat de mogelijkheden zijn. Uiteraard wordt uw informatie vertrouwelijk behandeld. Daarnaast kunt u uw mening kenbaar maken door uw makelaar of projectontwikkelaar te beoordelen op de website van Mondi.nl

Vertrouwen

De meeste mensen denken, tegen beter weten in, dat eventuele problemen uiteindelijk zichzelf oplossen. In de praktijk is dit zeker niet het geval. Niemand loopt er mee te koop dat een mogelijke droom in duigen valt, maar als men niets doet kan de situatie uitmonden in een nachtmerrie. Om dit te voorkomen, moeten we op gepaste wijze ingrijpen en de dialoog aangaan om tot duidelijkheid en een oplossing te komen. Het is niet de bedoeling van Mondi om personen of organisaties te beschadigen. Mondi probeert niet successen te boeken ten koste van mogelijk gedupeerden, maar is juist heel voorzichtig met het naar buiten brengen van gegevens. Het doel van Mondi is mogelijke vertrouwensbreuken tussen kopers en aanbieders te voorkomen en waar nodig te herstellen.





http://www.mondi.nl