Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Minister Eurlings overhandigt het veiligheidscertificaat aan Roland Wondolleck

Toespraak | 14-01-2009 | Den Haag | Minister Camiel Eurlings

Alleen de uitgesproken tekst geldt.

Beste mensen, beste Roland,

Nederlanders moeten vlot en veilig kunnen reizen. Dat is waar ik als minister voor sta en dat is wat Rotterdam Airport de reiziger te bieden heeft. Wij hebben dus dezelfde missie.

Uw luchthaven staat bekend om haar goede bereikbaarheid, dichtbij parkeren en snel inchecken. Dit levert gemak en tijdswinst op. Ideaal voor frequent vliegende zakenreizigers uit de regio Rijnmond. En van levensbelang voor de regionale economie.

Maar ook de veiligheid heeft Rotterdam Airport goed op orde. Daarvoor zijn we hier vandaag bij elkaar. Want ook op dat onderdeel scoort Rotterdam Airport goed. Daarom reik ik vandaag het veiligheidscertificaat aan u uit. Ik bevestig daarmee dat u de risico's beheerst die het runnen van een vliegveld met zich meebrengt. Mijn Inspectie heeft vastgesteld dat u streeft naar continue verbetering van de veiligheid.

U heeft de audit van de Inspectie goed doorstaan. Natuurlijk, zoals bij bijna alle audits, waren er enkele bevindingen. De IVW heeft dit met de luchthaven overlegd en deze punten zijn inmiddels grotendeels opgelost. Ik heb begrepen dat er nog een aantal bomen gekapt moet worden, maar dat komt vast in orde.

Rotterdam Airport is een goed geoliede machine. Een professionele, enthousiaste, organisatie die zich keihard inzet voor een vlotte afhandeling van reizigersstromen. En voor de veiligheid van bemanning en passagiers.

Uw harde werk wordt nu voor de tweede maal beloond. Met dit veiligheidscertificaat.

Dat er nog vele vlotte, veilige vluchten van Rotterdam Airport mogen vertrekken.

Van harte gefeliciteerd.