Gemeente Westvoorne


Ruiming graven Oostvoorne

Dit najaar wordt in Oostvoorne gestart met het ruimen van zowel koop- als algemene graven. Ondanks de oneerbiedige klank in het woord ruimen wordt dit met grote zorgvuldigheid,en nog belangrijker met veel respect gedaan. Een gecertificeerd en gespecialiseerd bedrijf, ruimt de graven. De ruiming is noodzakelijk om in de toekomst over voldoende graven te beschikken. De stoffelijke overschotten worden op de begraafplaats in een verzamelgraf ter aarde gesteld. Waarbij het stoffelijke overschot, op naam, apart wordt begraven in een hiervoor speciaal vervaardigde opbergruimte. De benodigde begraafruimte en het in één keer kunnen ruimen van meerdere graven bepaald het moment van ruiming. Er wordt niet geruimd rond de feestdagen in december en januari en tijdens de zomermaanden. Als het grafrecht is vervallen zal wel het grafmonument van het graf worden verwijderd, en na een jaar worden gerecycled. Nabestaanden/rechthebbende die nog zijn te traceren tekenen een afstandsverklaring.

De ruiming gaat om algemene- en koopgraven, waarvan de grafnummers nog worden gepubliceerd in het informatiebord bij de toegang van de begraafplaats. De begravingen hebben plaatsgevonden tussen 1966 en 1976.

De situering en naamlijst van de te ruimen graven liggen ter inzage op het gemeentehuis van Westvoorne, afdeling Burgerzaken, Raadhuislaan 6 te Rockanje. Daarnaast wordt de informatie opgehangen op het informatiebord van de begraafplaats.

Te downloaden:

* Ruimen grafnrs eigen graven Oostvoorne.pdf (43.17 KB)