FloraHolland


Locatiecoderingen in de sierteeltketen

FLORAHOLLAND (15 januari 2009) - Verbeterde logistiek in de sierteeltketen voor transporteurs en kwekers

Florilog
Florilog is het samenwerkingsverband tussen de branchevereniging van de groothandel in bloemen en planten (VGB), de branchevereniging van de sierteeltvervoerders (VSV) en FloraHolland met als doel verbetering van de logistiek in de sierteeltketen.

Waarom `locatiecoderingen in de sierteeltketen'? In de sector wordt veelal het factuuradres gebruikt voor het aangeven van een laad- en loslocatie. Dit schept verwarring en miscommunicatie. Ook is de behoefte aan elektronisch zaken doen de afgelopen jaren sterk toegenomen. Met het project `Locatiecoderingen in de sierteeltsector' zet Florilog een stap in de toekomst van het elektronisch zaken doen!

Namelijk door het implementeren van uniforme locatiecoderingen wordt het mogelijk om elektronische transportopdrachten uit te wisselen in de sector. Door locatiebordjes met een barcode bij deze locaties te plaatsen kunnen transporteurs de daadwerkelijke laad- en loslocatie van producten scannen en zijn zendingen te volgen (tracking en tracing).

Wat brengt `locatiecoderingen in de sierteeltketen'? In 2009 worden de laad- en loslocaties op het veilingterrein in Aalsmeer en bij handelaren en kwekers in Aalsmeer, Uithoorn, Amstelveen, Rijsenhout, Mijdrecht gecodeerd en gemarkeerd met een locatiebordje met barcode. De overige veilingterreinen en de rest van Nederland volgen hierna.

Florecom zal een standaard transportbericht ontwikkelen. Kwekers kunnen dan transportberichten elektronisch doorgeven aan transporteurs. Softwareleveranciers worden gestimuleerd dit vanuit hun pakket mogelijk te maken.

Florilog nodigt transporteurs en kwekers van harte uit voor een informatiebijeenkomst over project `Locatiecoderingen in de sierteeltketen' op 26 februari en 12 maart van 12.00 tot 14.00 op locatie bij FloraHolland in Aalsmeer.