Connexxion


Vertrek Frank Janssen als lid RvB en COO Connexxion

Frank Janssen heeft in goed overleg met de Raad van Commissarissen besloten zijn functie als Chief Operating Officer (COO) en lid van de Raad van Bestuur an Connexxion Holding NV per 15 januari 2009 neer te leggen. Hij zal Connexxion per 1 juni a.s. verlaten en blijft tot die datum als adviseur van de Raad van Bestuur beschikbaar.

Gedurende 16 jaar is Frank Janssen binnen Connexxion in afwisselend operationele en financiële functies werkzaam geweest. Vanaf 2005 was hij lid van de Raad van Bestuur, waarvan de eerste 3 jaar als CFO en het laatste jaar als COO en algemeen directeur Connexxion Nederland.

Â

"Connexxion heeft gedurende deze periode een grote ontwikkeling doorgemaakt in een hectische markt waar marktwerking in het openbaar vervoer zijn intrede deed. Mede door de inspanning en grote betrokkenheid van Frank is Connexxion uitgegroeid tot een goed vervoerbedrijf met een sterke marktpositie. Dit heeft onder andere geresulteerd in de privatisering van Connexxion in oktober 2007", zegt Hubert Guyot, CEO Connexxion.

Â

De eerste fase van de alliantie met Transdev is mede door de inspanning van Frank Janssen succesvol afgerond en Connexxion staat nu voor een volgende stap van samenwerking met Transdev.

Innovatie

* Opening eerste Taxipoint in Nijmegen

* Aantal reizigers Fast Flying Ferries spectaculair gestegen
* Connexxion Drempel Vrij website