Veel belangstelling Bekend Nederland voor 5e editie MADD

15/01/2009 14:22

Oranje Fonds

Vandaag geeft Miss Nederland het startschot voor de 5e editie van Make A Difference Day (MADD), de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Zij geeft het eerste promotiepakket aan een deelnemende organisatie en lanceert de website www.madd2009.nl. MADD 2009 is voor het eerst op 20 en 21 maart. Dan steken naar verwachting 100.000 mensen de handen uit de mouwen bij sociale organisaties. Zij klaren er extra klussen zoals het verven van de buitenboel, een verwendag voor bewoners van een verzorgingshuis of het op orde brengen van de administratie. Onder alle mensen die in actie komen bevinden zich politici, Miss Nederland en de elf Provincie Missen. Lucille Werner sprak de radiospot in. MADD is een initiatief van het Oranje Fonds, MOVISIE en het NOV.

Make A Difference Day bestaat dit jaar 5 jaar. Het is voor het eerst dat het in het voorjaar plaatsvindt. De start van de lente sluit aan bij het natuurlijke moment dat iedereen weer naar buiten gaat en zin in actie krijgt. Vanaf vandaag kunnen alle sociale organisaties klussen aanmelden op website www.madd2009.nl. Mensen die in actie willen komen kunnen vanaf half februari in de database zoeken naar een aansprekende klus bij hen in de buurt. Ook bedrijven, scholen en groepjes vrienden kunnen zich aanmelden voor MADD. In de afgelopen jaren pakten zij met name grote klussen aan waarvoor veel vrijwilligers nodig zijn.

Het succes van MADD blijkt o.a. uit het toenemend aantal bekende en andere Nederlanders dat zich steeds opnieuw inzet tijdens deze dagen. Tienduizenden mensen realiseren samen honderden klussen en uitstapjes. Ook belangrijk is dat een deel van de mensen die kennis maakt met vrijwilligerswerk tijdens MADD, zich daarna aanmeldt als structurele vrijwilliger. Voor veel organisaties is dit broodnodig en verzekert dit hun voortbestaan. Door de verschuiving naar de lente maar ook door scholen en bedrijven meer te betrekken, komen naar verwachting nóg meer mensen in actie op 20 en 21 maart. MADD is de grootste vrijwilligeractie van Nederland.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.madd2009.nl