Politie Gelderland-Midden

Arnhemmers opgepakt na beroving

Publicatiedatum: 15-1-2009 14:15:29

ARNHEM - De politie van Arnhem heeft woensdagavond 14 januari drie Arnhemmers (een van vijftien en twee van zeventien jaar) aangehouden op verdenking van hun betrokkenheid bij een gewelddadige beroving op de Huissensestraat. De slachtoffers waren twee Arnhemse jongens van vijftien en zestien. Eén van hen raakte bij het voorval lichtgewond.

Even voor half acht werden de beide slachtoffers op de Huissensestraat nabij de Drieslag door drie jongens aangesproken. Toen beiden in de gaten kregen dat de sfeer grimmig begon te worden liepen ze weg. Nabij de Groene Weide zouden beiden vervolgens onder bedreiging van een mes onder meer geld afhandig zijn gemaakt waarna hun belagers ervandoor gingen. Nadat de slachtoffers de politie hadden gewaarschuwd zagen agenten even later op het Werenfriedplein drie jongens lopen die aan het signalement voldeden. De drie werden direct aangehouden en zijn voor verder onderzoek ingesloten.
(09-006204)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verdachte van aanranding herkend en opgepakt

Publicatiedatum: 15-1-2009 14:14:40

ARNHEM - Een 47-jarige man uit Arnhem is woensdagmiddag 14 januari in zijn woonplaats door de politie opgepakt op verdenking van aanranding. De man werd herkend door het slachtoffer, dat september vorig jaar door hem onzedelijk zou zijn betast.

Een minderjarig meisje had in september 2008 bij de politie aangifte gedaan nadat ze op de Velperweg in Arnhem was betast door een tot dusver onbekende man. Die had haar toen ze naar school fietste aanvankelijk aangesproken maar vervolgens betast. De man reed toen op een brommer. Woensdagmiddag rond vier uur zag het slachtoffer een man op de fiets rijden in de omgeving van de wijk Geitenkamp en herkende hem als degene die haar eerder had betast. Het slachtoffer waarschuwde de politie die de man op haar aanwijzen kon aanhouden.

Meer feiten
Een ander minderjarig meisje had in dezelfde periode aangifte gedaan nadat ze op de Rosendaalsestraat in Arnhem op een soortgelijke wijze was betast. Ook zij was op de fiets op weg naar school. De politie vermoedt nu dat de aangehouden man wellicht meer feiten op zijn kerfstok heeft maar heeft tot dusver niet meer aangiftes binnen. Om die reden vraagt de politie meisjes, die wellicht op dezelfde manier zijn lastig gevallen of betast door een man op een (brom)fiets en daar geen melding van hebben gemaakt, zich alsnog te melden. De Arnhemmer is in verzekering gesteld voor nader onderzoek. (08-134097)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongeren aangehouden na zinloos geweld in Velp

Publicatiedatum: 15-1-2009 14:13:57

VELP - Drie jongeren (allen zestien jaar) uit Velp zijn woensdagochtend 14 januari door de politie thuis aangehouden op verdenking van hun betrokkenheid bij zinloos geweld tegen twee plaatsgenoten van achttien jaar. Twee anderen, een zestienjarige Arnhemmer en nog een zestienjarige Velpenaar, werden aan het politiebureau ontboden. De vier zouden op 9 januari de beide slachtoffers zonder aanleiding hebben mishandeld op het station in Velp.

De slachtoffers hadden afgelopen zaterdag bij de politie aangifte gedaan en bleken (lichte) verwondingen te hebben opgelopen. Volgens de Velpenaren zouden ze op vrijdagavond 9 januari omstreeks kwart voor elf zonder aanleiding door vijf jongens op het perron van station Velp zijn geschopt en geslagen, ook zou een van hen bekogeld zijn met een blikje bier. Politieonderzoek bracht de identiteit van de Velpenaren en de Arnhemmer aan het licht. Eén van de aangehouden Velpenaren kon niets verweten worden en werd na verhoor direct vrijgelaten. De anderen zijn, na het afleggen van een verklaring waarin ieder zijn aandeel bekende, ook op vrije voeten. Justitie beslist wat er verder met hen gebeurt.
(09-004309)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man door getuigen aan politie overgedragen na klappen
Publicatiedatum: 15-1-2009 14:12:57

ARNHEM - Getuigen hebben woensdagochtend 14 januari op de Snelliusweg een 21-jarige Arnhemmer aan de politie overgedragen nadat hij op straat zijn 23-jarige vriendin zou hebben mishandeld. Het slachtoffer, dat enkele maanden zwanger bleek, stelde zich onder doktersbehandeling.

Rond half twaalf zagen enkele getuigen dat de Arnhemmer zijn 23-jarige vriendin op straat schopte en sloeg. De getuigen grepen daarbij in en wisten de vrouw te ontzetten. De man werd naar het nabij gelegen kantoor van de politie gebracht, waar hij door gewaarschuwde agenten werd overgenomen. De 23-jarige vrouw kampte met buikklachten en vanwege haar zwangerschap werd een ambulance ontboden. De 21-jarige man is in verzekering gesteld.
(09-005908)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verdachte oplichter aangehouden in kast

Publicatiedatum: 15-1-2009 14:12:10

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft donderdag 15 januari in een woning in de wijk Malburgen een voortvluchtige verdachte van oplichting aangehouden. Het gaat om een 35-jarige Arnhemmer. De man, die zich in een kast verschanst had, werd ook nog gezocht door justitie in verband met achterstallige boetes voor een totaal bedrag van ruim 18.000 euro.

Eerder meldde zich een vrouw uit Westervoort zich bij de politie die de Arnhemmer had leren kennen via een datingsite. De man ontpopte zich volgens de Westervoortse als een leugenaar en zou haar diverse goederen hebben laten betalen zonder dat zij het geld terugzag. Omdat van de man geen woon- of verblijfplaats bekend was werd door de politie een onderzoek ingesteld. Via informatie die de wijkagent had ingewonnen werd uiteindelijk bekend dat de Arnhemmer in de woning in Malburgen zou verblijven. In de woning werd de man op het eerste gezicht niet aangetroffen, maar bij nader onderzoek vonden agenten de man achter kleding in een kast. De Arnhemmer is ingesloten. (09-005984)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---