Gemeente Waterland

15 januari 2009

Gemeenteraad gaat live via internet!

Raadsvergaderingen vanaf donderdag 15 januari 2009 rechtstreeks te volgen

De vergaderingen van de gemeenteraad van Waterland zijn vanaf donderdag 15 januari 2009 live te volgen via internet. Ook is het voor iedereen met een internetaansluiting mogelijk om de raadsvergaderingen op een later moment terug te zien. Via de website van de gemeente Waterland kunnen de beelden en het geluid van de beraadslagingen in de gemeenteraad worden terug gezocht op onderwerp, datum of spreker. Met deze service zet de gemeente Waterland een flinke stap in het proces van digitale dienstverlening.

Het realiseren van de voorzieningen om uitzending van de raadsvergaderingen via internet mogelijk te maken, is een uitvloeisel van het toenmalige coalitieakkoord "Samen aan de slag 2006-2010". Daarin is onder meer uitgesproken dat de coalitie op diverse manieren dichter bij de burgers wil staan. Het college heeft voor de uitvoering van dit actiepunt een voorstel uitgewerkt en in zijn vergadering van 28 juni 2007 is de gemeenteraad hiermee akkoord gegaan.

Tegelijk met de noodzakelijke investeringen voor de internetuitzendingen is de microfoon- en geluidsinstallatie aangepast. Tevens zijn in de raadzaal vaste schermen geplaatst voor audiovisuele presentaties. Met de gehele investering is in totaal EUR 55.000,= gemoeid.

Nu de raadsvergaderingen live en achteraf via videofragmenten te volgen zijn, worden voortaan de geluidsfragmenten niet meer apart aangeboden. Vanaf donderdag 15 januari aanstaande 19.30 uur kan alles gevolgd worden via deze link.

---