CNV BedrijvenBond zet crisisteams in

15/01/2009 14:52

CNV Bedrijvenbond

"We willen werknemers zo goed mogelijk informeren over de gevolgen van de huidige crisis voor hen persoonlijk. Werknemers hebben zoveel vragen, wij willen samen met hen opzoek naar de antwoorden, daarom sturen we crisisteams het land in," zegt Jaap Jongejan voorzitter van de CNV BedrijvenBond."Als een bestuurder merkt dat er veel onrust in een bedrijf is, kan hij een crisisteam regelen, die bijvoorbeeld tijdens de lunchpauze in de kantine gaat zitten. Werknemers kunnen bij het crisisteam terecht voor informatie over de situatie in het bedrijf. Is er sprake van WTV of zit er een reorganisatie of faillissement aan te komen, dan geven we informatie over scholing en werkgelegenheid elders in de regio. Wij willen er als vakbond zijn voor de mensen, juist in deze moeilijke tijd."

Volgens Jongejan is er veel onrust bij de mensen en dat is logisch:"Onze bestuurders zijn dag en nacht op pad om te praten met bedrijven die in moeilijkheden zitten door de crisis. Op dit moment gaat het vooral nog over WTV aanvragen, maar met name van onze bestuurders uit noord en zuid Nederland hoor ik ook verontrustende geluiden over op handen zijnde reorganisaties en faillissementen. Inzet van bestuurders van de CNV BedrijvenBond is uiteraard altijd werkgelegenheid. Ik verwacht daarbij vooral veel van vernieuwende afspraken tussen sociale partners op de regionale arbeidsmarkt."

De crisisteams van de CNV BedrijvenBond bestaan uit juristen en loopbaancoaches."Er is veel aandacht voor de crisis in het nieuws, maar dan gaat het vaak over macroniveau. Wij zien de gevolgen dagelijks op microniveau. Het is voor mensen vreselijk als ze hun baan verliezen. Vaak hebben ze zich jarenlang ingezet voor een bedrijf en dan staan ze opeens op straat. Dat is moeilijk, psychisch en natuurlijk ook financieel. We willen deze mensen goede informatie geven en zo snel mogelijk weer aan het werk helpen, bij voorkeur natuurlijk in hetzelfde bedrijf en anders in ieder geval in de regio."

Mensen kunnen met hun vragen ook bellen naar het telefoonnummer 030 751 1007 van de CNV BedrijvenBond. Ook heeft de CNV BedrijvenBond antwoorden op de meest gestelde vragen over de crisis op zijn website staan: www.cnvbedrijvenbond.nl.





http://www.cnv.net