Gemeente Alphen aan den Rijn

kerstbomen opgehaald

Ruim 7.500 kerstbomen opgehaald en versnipperd

Tijdens de jaarlijks terugkerende kerstboomopruimactie zijn dit keer 7.544 bomen opgehaald en versnipperd door de gemeente. Op woensdag 7 januari waren er veel Alphense kinderen in de weer om de zelf verzamelde kerstbomen naar een van de zestien ophaalpunten te slepen. Op deze manier wordt ruim negentig procent van de kerstbomen milieuvriendelijk opgeruimd.

Op 16 plaatsen konden de kerstbomen ingeleverd worden. Ook in Zwammerdam en Aarlanderveen stond een versnipperaar. De plekken zijn al jaren hetzelfde en de kinderen uit de wijken weten precies waar ze terecht kunnen. Bij het ophaalpunt bij de scholen aan de Oude Wereld was wethouder Hans Groen in t Wout erbij de kinderen uit te betalen en de bomen te versnipperen.

Zakgeld
Vorig jaar waren dit er 8.230. Waarschijnlijk komt de lagere opbrengst van dit jaar door de ijspret. Een deel van de kinderen, die normaal kerstbomen inzamelen voor een extra zakcentje, hebben nu voor schaatsen op natuurijs gekozen.De kinderen verdienen vaak een zakcentje met het ophalen van de bomen. Per boom krijgen ze dertig cent. Meestal is het geld bedoeld voor lekkers, maar er wordt ook gespaard voor grotere zaken. Bij meer dan vijftig verzamelde bomen kwam de gemeente ze thuis ophalen. Dit jaar was dat op 37 plekken het geval.

Traditie
Het ophalen en versnipperen van de kerstbomen is in Alphen aan den Rijn, Zwammerdam en Aarlanderveen al een echte traditie. Daardoor voorkomen we dat er kerstbomen illegaal verbrand worden, of maandenlang blijven liggen.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 0900 - 481 11 11

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn