Gemeente Baarn

Praat mee over de Wet sociale werkvoorziening

Heeft u een indicatie op grond van de Wet sociale werkvoorziening? Dan heeft u sinds 1 januari 2008 recht om mee te praten over de manier waarop uw gemeente deze wet uitvoert. Uw gemeente vindt het belangrijk dat u meepraat en meedenkt, ook wanneer u op de wachtlijst staat.

De gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden, Soest en Woudenberg hebben gekozen voor een gezamenlijke aanpak van cliëntenparticipatie. Zij zijn bezig om één regionale Cliëntenraad op te richten.

Leden van de Cliëntenraad praten mee over de uitvoering van de wet en de plannen die de gemeente daarmee heeft. De onderwerpen die de Cliëntenraad bespreekt, hebben altijd te maken met de Wet sociale werkvoorziening en de uitvoering daarvan. Voorbeelden waarover de Cliëntenraad zal gaan adviseren zijn het persoonsgebonden budget, en de manier waarop de gemeenten omgaan met de wachtlijst enz.

In de Cliëntenraad kunnen mensen zitting nemen die met een indicatie voor de Wet sociale werkvoorziening aan het werk zijn of op de wachtlijst staan. Ook als u actief bent bij een relevante maatschappelijke organisatie kunt u zitting nemen. Voorwaarde om lid te kunnen worden van de Cliëntenraad is dat u in één van bovengenoemde gemeenten woont.

Als lid van de Cliëntenraad krijgt u een training, coaching en ondersteuning zodat u goed voorbereid bent. Heeft u interesse om mee te praten in de regionale Cliëntenraad? Op woensdag 28 januari 2009 organiseren wij van 17.00 tot 18.00 uur een informatiebijeenkomst bij Mailfors, Argonweg 10 in Amersfoort. Wij nodigen u van harte uit om hiernaartoe te komen. U moet zich hiervoor telefonisch aanmelden bij de receptioniste van Amfors, telefoonnummer 033-4224900.

Voor algemene informatie kunt u eventueel ook contact opnemen met mevrouw Floor van Kraay van het Programma Versterking CliëntenPositie, telefoon 06-46418073, email: fvankraay@programmavcp.nl