Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam 15-01-09

NOC*NSF wil Amsterdammers weer aan het sporten krijgen

Met het NOC*NSF als initiatiefnemer in samenwerking met zes sportverenigingen uit de regio Amsterdam biedt ClubFIT een alternatief op fitness. ClubFIT biedt de mogelijkheid om als individuele sporter kennis te maken met een breed en vernieuwend sportaanbod.

ClubFIT laat sporters kennismaken met "Easyvarianten" van diverse balsporten in combinatie met fitheidtesten en voedings- & lifestyle-adviezen. Easyvarianten zijn eenvoudige vormen van de balsporten wat betekend dat de spelregels en sportmaterialen zijn aangepast zodat iedereen het snel onder de knie kan hebben. Op dit moment kan men kiezen uit de volgende balsporten op verschillende locaties:


. Voetbal (Sportpark Ookmeer DCG)

. Korfbal (Bos en Lommer of Centrum Blauw-Wit en Swift)
. Softbal (Sportpark Ookmeer Pirates)

. Tennis (Frans Otten Stadion Oud Zuid DDV)

Als deelnemer aan ClubFIT, kiest men een van deze balsporten op de bijbehorende locatie. Tijdens het ClubFIT programma beoefent de deelnemer voor het grootste gedeelte van de tijd de sport die men heeft gekozen, maar daarnaast zal men ter afwisseling regelmatig een van de andere sporten beoefenen op dezelfde locatie. Dit kan een van de andere balsporten zijn, maar ook nordic walking of boogschieten behoren tot de mogelijkheden.

Gratis Fit-Test

Een onderdeel van ClubFIT is de Fit-Test. Deze test is speciaal voor ClubFIT ontwikkeld door sportartsen en fysiotherapeuten. De Fit Test is een laagdrempelige test met 10 onderdelen waarmee de deelnemers hun algemene fitheid kunnen testen. Leuk om te doen aan het begin van het seizoen en daarna nog een aantal keer om te kijken of de deelnemers vooruitgang boeken. De Fittest test de fysieke gesteldheid op verschillende onderdelen:
. lichaamssamenstelling

. lenigheid

. spierkracht

. coördinatie

. uithoudingsvermogen

ClubFIT organiseert de Fit-Test op de volgende data geheel gratis en vrijblijvend ter kennismaking: 17 januari 2009 om 14.00 in het Frans Otten stadion, Ijsbaanpad 43 18 januari 2009 om 14.00 in Sporthal Oostenburg, Oostenburgergracht 151 24 januari 2009 om 12.00 in Sporthal Blauw Wit, Joos Banckersweg 18A

De gegevens worden direct verwerkt en je krijgt meteen de uitslag van de test. Op deze manier weet je direct hoe het met je fitheid gesteld is.