PGO-organisaties bundelen kennis

15/01/2009 16:05

Chronisch Zieken en Gehandicapten Raad

De Chronisch zieken en Gehandicapten Raad (CG-Raad), de Centrale Samenwerkende Ouderenorganisaties (CSO) en de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) hebben, in nauwe samenwerking met het Landelijk Platform Geestelijke Gezondheidszorg (LPGGz) en het Platform Verstandelijk Gehandicapten (PlatformVG), de krachten gebundeld. Zij hebben hun ondersteuningsprogramma's voor lidorganisaties met elkaar verbonden en uitgebreid. Samen hebben zij het Programma Versterking en Ondersteuning PGO-organisaties, PGOsupport, opgezet. Via dit samenwerkingsverband versterken en ondersteunen de diverse organisaties hun leden en andere organisaties, bijvoorbeeld met het opstellen van werkprogramma's.

Een van de eerste acties van PGOsupport is de lancering van een website, www.pgosupport.nl op 15 januari 2009. Op deze interactieve site kunnen PGO-organisaties hun kennis en informatie delen met PGOsupport, maar vooral ook onderling.

De site biedt een forum waar PGO-organisaties ideeën en meningen met elkaar kunnen uitwisselen over thema's die zij zelf belangrijk vinden. De uitkomst van zo'n discussie wordt opgenomen in een document, waarop organisaties op Wikipedia-achtige manier kunnen reageren Zo ontstaat een document waarin alle kennis en ervaring van de verschillende partijen verwerkt is. Dat eindproduct wordt dan in de kennisbank opgenomen, die voor iedereen toegankelijk is. Zo kan het hele PGO-veld van deze kennis gebruik maken.





http://www.pgosupport.nl

http://www.cg-raad.nl