Gemeente Teylingen

en Gezin!

Denk mee over het Centrum voor Jeugd en Gezin!

15 januari 2009

PERSBERICHT 14 januari 2009 - In januari 2009 start de gemeente Teylingen met de eerste voorbereidingen voor de realisatie van een Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). De gemeente wil dit graag samen met ouders en professionals doen, zodat het op te richten centrum goed aansluit op de wensen en de knelpunten van de inwoners. Wilt u hierover meedenken, geef u dan op voor de bijeenkomst op 2 februari (ouders) of 16 februari (professionals) in het bestuurscentrum in Voorhout.

Ondersteuning voor ouder en kind

Het kabinet wil meer aandacht en ondersteuning voor jeugd en gezin. Daarom heeft zij besloten dat iedere gemeente een Centrum voor Jeugd en Gezin krijgt. Ook de gemeente Teylingen wil dat ieder kind de kans en de ruimte krijgt op te groeien in een veilige en warme opvoedingsomgeving. Soms hebben ouders en kinderen hier ondersteuning bij nodig. Zij moeten dan weten waar zij met hun hulpvragen naartoe kunnen en welk hulpaanbod beschikbaar is. Daarbij speelt het te vormen CJG een cruciale rol. In het CJG werken verschillende instanties, zoals de GGD, het consultatiebureau, welzijnsorganisaties, het onderwijs en Bureau Jeugdzorg samen.

De minister voor Jeugd en Gezin verwacht dat de steun die ouders en jongeren in het CJG krijgen, kan voorkomen dat kleine probleempjes uitgroeien tot ernstige problemen. Hierdoor kan de vraag naar zwaardere vormen van jeugdzorg afnemen.

Meedenken

De gemeente Teylingen nodigt zowel ouders als professionele organisaties uit om over het Centrum voor Jeugd en Gezin mee te denken. Ouders op maandag 2 februari 2009 en professionals op maandag 16 februari 2009. Beide avonden zijn in het bestuurscentrum in Voorhout (Raadhuisplein 1).

U kunt zich aanmelden bij het contactcentrum van de gemeente op 0252-783 300 of via contactcentrum@teylingen.nl. U ontvangt dan een uitnodiging en extra informatie voor de bijeenkomsten.