Gemeente Medemblik

Fietspaden geopend tussen Zwaagdijk-West en Nibbixwoud

Een fietstocht, uitleg over de omgeving door Arie Schouten en een ludieke openingshandeling door gedeputeerde Cornelis Mooij en wethouder Kasper Gutter. Daarmee werden de twee nieuwe fietspaden tussen Zwaagdijk-West en Nibbixwoud geopend. Met de beide fietspaden wordt een belangrijke verbinding in het regionale fietsroutenetwerk gelegd.

Opening: Vleermuizen onder de brug
Bij de openingshandeling werden twee (kunst)vleermuizen onder de brug over de Kromme Leek getrokken. Deze brug is namelijk extra hoog, zodat vleermuizen er goed onderdoor kunnen vliegen.

Het gezelschap vertrok vanuit de Wildebras om het fietspad af te fietsen en `te ervaren hoe bijzonder het is'. Daarna fietste het gezelschap verder naar de manege in Nibbixwoud waar Arie Schouten verhaalde over de Medemblikker Trekvaart en de historische vereniging Cromme Leeck vertelde over de waarde van het veenstroompje en het landschap.

Dagelijks verkeer en recreatie
De fietspaden zijn belangrijk voor het woon-, werk- en schoolverkeer tussen Hoorn en de vele woonkernen van Medemblik. Maar ook recreatief zijn de paden belangrijk, bijvoorbeeld als onderdeel van het fietsroutenetewerk Noord-Holland. Met dit netwerk kunnen fietsers zelf een route samenstellen in Noord-Holland. Dit door verschillende bewegwijzerde fietspaden `aan elkaar te knopen' tot een route. Er kan van punt tot punt worden gefietst, door nummers van de ANWB-bordjes naar verschillende knooppunten te volgen. Bij de knooppunten staat een informatiepaneel met het fietsroutenetwerk in West-Friesland.

Zie