Stadsdeel Zeeburg

Productiehuis Youthside op IJburg geopend

15 januari 2009
Rappen, painten en radio maken: voortaan kan het allemaal in het nieuwe productiehuis Youthside op IJburg, Diemerparklaan 90 in IJburg.

Foto: veel belangstelling bij de opening van Youthside

Fatima Elatik, stadsdeelwethouder jeugd, opende samen met Michel Hobbij van Civic Zeeburg op 9 januari 2009 vol trots het productiehuis Youthside. De jongeren van IJburg hoeven zich niet meer te vervelen, maar kunnen in het productiehuis eigen producties maken. Zoals rappen, muziek maken, radio maken met UCEE station, schilderen, computeren, fotoshoppen en koken. Leuke en 'coole' activiteiten, waar de jongeren echt wat van leren en wat aan hebben.

Alle producties worden begeleid en ondersteund door professionele begeleiders. Zij staan altijd klaar om leuke, nieuwe ideeën van de jongeren te helpen realiseren.

Foto: Fatima Elatik bij de opening van Youthside

Fatima en Michel bedankten vrijdag alle medewerkers en jongeren die de afgelopen maanden keihard gewerkt hebben om het productiehuis in te richten. Het resultaat mag er zijn: het ziet er van buiten én van binnen heel goed uit en er valt veel te doen.

Youthside heeft binnenkort ook een wekelijks spreekuur voor jongeren met grote én kleine vragen, over werk, stageplekken, liefdesverdriet en nog meer. Ook werden de medewerkers van het Het Blauwe Huis, waar het productiehuis tijdelijk was ondergebracht, bedankt.

In het productiehuis zit onder meer een geluidsdichte 'doos' waar muziekproducties gemaakt kunnen worden. Op de buitenkant van deze doos kan je de hele geschiedenis van het realiseren van dit huis zien.

Woningcorporatie De Alliantie heeft het pand ter beschikking gesteld.

De eerste rap is al gemaakt

Benut je talenten
Weet wat je wil
Ga aan de slag
Maak een verschil
Je nieuw creatieve thuis
Youtside Productiehuis

Kom langs, of bel

Productiehuis Youthside
Diemerpaprklaan 90
Amsterdam
Contactpersoon: Graciano Loswijk, 06 2188 2191
E-mail: g.loswijk@civiczeeburg.nl