Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 13 januari 2009

Wet Bibob
In het kader van de Wet Bibob (Bevordering Integriteitbeoordelingen door het Openbaar Bestuur) heeft het college een aantal jaren geleden een beleidslijn vastgesteld. Op grond van deze beleidslijn moeten personen die een aanvraag indienen voor een drank- en horecavergunning, exploitatievergunning of een sexinrichting of automatenhal willen gaan exploiteren, extra informatie verstrekken. Aan de hand van deze informatie kan de gemeente zich een beeld vormen over de financiële situatie van de aanvrager en zich beschermen tegen het risico dat zij ongewild criminele activiteiten faciliteert. Kort geleden heeft de gemeente - via een wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) - een vergunningstelsel ingevoerd voor grow- en smartshops. Om ook voor deze vergunningen de Bibobtoetsing te kunnen uitvoeren, heeft het college de beleidslijn aangepast.

Wijzigingsprocedure Ecologische Hoofdstructuur
In 2009 wordt gestart met de realisatie van een groot oppervlak nieuwe natuur in het dal van de Reusel. Met deze natuurontwikkeling - die onderdeel uitmaakt van landinrichting De Hilver - wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de Ecologische Hoofdstructuur in Brabant.
De colleges van Hilvarenbeek en Oisterwijk besloten de planologische procedure op te starten die hiervoor nodig is. Dat betekent dat het wijzigingsplan, dat de bestemmingswijziging van landbouw naar natuur mogelijk maakt, ter inzage worden gelegd.