Gemeente Brummen


CDA draagt kandidaatwethouder voor

(Oorspronkelijke publicatie datum: 15-01-2009)

De CDA-fractie heeft vandaag mevrouw M. Aartsen-Den Harder voorgedragen als kandidaatwethouder. Mevrouw Aartsen, die ook statenlid is in de provincie Gelderland, zal wethouder Ter Maat in de komende periode vervangen. Wethouder Ter Maat is door ziekte al enkele maanden niet aan het werk. Recent werd bekend dat hij niet op korte termijn in staat zal zijn de taak van wethouder weer op te pakken. Reden voor de CDA-fractie om te kijken naar een tijdelijke vervanger in het college. Deze heeft de fractie gevonden in mevrouw Aartsen.

Het voorstel om mevrouw Aartsen als wethouder te benoemen en daarmee het aantal wethouders tijdelijk uit te breiden komt aan de orde tijdens het forum van vanavond. Verwachting is dat het vervolgens wordt geagendeerd voor de eerst komende besluitvormende raadsvergadering. Deze vindt plaats op donderdagavond 29 januari 2009.

Mevrouw M. Aartsen heeft een lange staat van dienst als het gaat om politieke, bestuurlijke en maatschappelijke functies. Zij is woonachtig in het nabij gelegen Vorden waar zij niet minder dan 17 jaar politiek actief was. Onder andere als raadslid, fractievoorzitter en van 1989 tot 1998 als wethouder.