Gemeente Abcoude


Verder zoeken naar de juiste plek voor een skatevoorziening

De gemeenteraad van Abcoude is voor het aanleggen van een skatevoorziening, maar niet op de door het college van burgemeester en wethouders voorgestelde locatie, het basketbalterrein in Achter de Kerken. Dat is de belangrijkste uitkomst van de behandeling van dit onderwerp door de gemeenteraad van Abcoude op 18 december. Bij de vergadering waren er verschillende bewoners van Achter de Kerken aanwezig. Een deel was voor het aanleggen van de skatevoorziening, anderen tegen.

De gemeenteraad wil dat het college van burgemeester en wethouders op zoek gaat naar een andere locatie. Bij het vinden van de juiste locatie moeten er volgens de raad twee verschillende dingen worden afgewogen. De skatevoorziening die de gemeente wil bouwen mag niet te ver van de huizen komen. Dit zou er namelijk voor zorgen dat de plek als onveilig wordt ervaren. Aan de andere kant is het wellicht onverstandig om de skatevoorziening midden in een woonwijk aan te leggen. De voorziening kan dan een jongeren ontmoetingsplek worden die wellicht overlast en een gevoel van onveiligheid geeft. Welke plek er ook gekozen wordt, de overlast zal in ieder geval tot het minimum beperkt worden omdat de gemeente kiest voor een skatevoorziening die geluidsarm en vandalisme-proof is.

De vaart erin houden De komst van een skatevoorziening in gemeente Abcoude is al lang een grote wens van de jeugd. Daarom willen wethouders en burgemeester ook dat er nu vaart mee wordt gemaakt. Om te zorgen dat deze beslissing van de raad niet voor al te veel vertraging gaat zorgen, heeft wethouder Jobke Vonk-Vedder de gemeenteraadsleden gevraagd om zelf snel met alternatieve mogelijkheden te komen. Dit heeft al geleid tot diverse voorstellen. Eén dag na de vergadering reageerden de raadsleden al door het stationsplein, het parkeerterrein voor de gemeentewerf, het terrein naast de Piusschool, het speelterrein bij de Burgemeester Dedelstraat en een braakliggend terrein bij de wasstraat aan de Hollandse Kade als mogelijke plek aan te wijzen. Wat uiteindelijk de meest geschikte locatie is, wordt nu onderzocht. De gemeenteraad zal in ieder geval nog dit voorjaar een beslissing nemen of en waar de skatevoorziening komt.
---

15 januari 2009