Gemeente Hulst


Persbericht - 15.01.2009

Aanpak problemen Hontenissehal en omgeving

Het gemeentebestuur heeft zichzelf ten doel gesteld om de recreatieve voorzieningen in de gemeente te optimaliseren en actieve sportbeoefening op amateurniveau in georganiseerd verband te bevorderen. De Hontenissehal te Kloosterzande kampt reeds enige tijd met een aantal zaken die niet optimaal zijn. Het gaat daarbij om zaken die spelen in én om de Hontenissehal. Het streven is om deze zaken in de loop van 2009 op te pakken en op te lossen.

Concreet houdt dit in dat er aan het clubgebouw van Tennisvereniging Hontenisse een tweetal kleedruimten met douches worden gebouwd. Bij de Hontenissehal zelf wordt een bestaande berging bij de horecavoorziening aangepast (incl. inrichting). Daarnaast wordt aan de zijkant van de Hontenissehal een berging bijgebouwd. Verder is het de bedoeling om de gyminventaris in de Hontenissehal te verbeteren alsmede de staalconstructie en stroomvoorzieningen van/in de hal daarop aan te passen. Tenslotte is het nodig om de klimaatbeheersing in de hal te verbeteren en de zonwering op de bovenverdieping aan te passen.
In totaal is voor de genoemde activiteiten een bedrag van 230.000,-- benodigd.
In haar vergadering van 28 januari 2009 buigt de raadscommissie Samenleving zich over het voorstel met betrekking tot de Hontenissehal.

Naast de genoemde zaken, vraagt ook de aanleg van een fietsenstalling en de achteruitgang van Voetbalvereniging Hontenisse de aandacht. Deze kosten, alsmede de daaraan gerelateerde kosten voor de aanpassing van de infrastructuur ter plaatse, komen separaat aan de orde in de Voorjaarsnota.

---

Gemeente Hulst stafafdeling - Communicatie
Micaëla Van Bunder (gemeentevoorlichter)
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl