Stadsdeel Amsterdam-Noord

Denktank sociale cohesie

Maandag 19 januari installeert stadsdeelvoorzitter Rob Post de leden van de Denktank sociale cohesie in Amsterdam-Noord. De denktank bestaat uit succesvolle Amsterdammers die in Noord wonen en bereid zijn zich in te zetten om de sociale cohesie in het stadsdeel te bevorderen. De denktankleden gebruiken hiervoor hun persoonlijke kennis, ervaring en netwerk.

De denktank mobiliseert en activeert bewoners, bedrijven en fondsen die bereid zijn om ideeën te ontwikkelen en uit te voeren. Hierdoor ontstaan nieuwe netwerken rondom al bestaande netwerken. De manier waarop de denktank haar rol invult, is aan de leden van de denktank zelf. Hierover zullen zij de komende periode overleggen. De denktank sociale cohesie is een initiatief van het Platform Amsterdam Samen, het stedelijke programma voor sociale cohesie en tegen radicalisering.

De leden van de denktank zijn Sandra Chedi (zwarte zakenvrouw van het jaar 2008), John Jansen van Galen (journalist), Rene Gude (directeur School Wijsbegeerte), Jo Peters (sitemanager Shell), Marjolein Peters (kinderarts), Ibrahim Selman (dichter/schrijver/filmer), Massih Hutak (VWO 5 leerling/rapper), Omar Dahmani (journalist Spunk/HAVO 5- leerling) en Mizzie van der Pluijm (directeur uitgeverij Contact).