Ministerie van Defensie

Finaleplaats yourdefence.nl in internationale wedstrijd

15 januari 2009, 16.50 uur

Het discussieforum yourdefecence.nl is 1 van de 2 finalisten in de race om de NCW-award (Netcentric Warfare). Dit is een internationale prijs op het gebied van innovatie.

Het forum is een initiatief van luitenant-kolonel Jarst de Jong en 3 collega's met wie hij diende in Afghanistan. Zij wilden de opgedane ervaringen uit Afghanistan niet verloren laten gaan op het gebied van Comprehensive Approach (CA). CA staat voor de samenwerking tussen de verschillende partijen in een missiegebied, bijvoorbeeld tussen de militairen en hulporganisaties. Deze samenwerking kan beter en vlotter, vinden zij.

Geconfronteerd

'Je wilt niet op het moment dat je aan een operatie begint, geconfronteerd worden met elkaar. Dat kun je beter vooraf doen', aldus De Jong. 'Op het forum vinden nu interessante discussies plaats over hoe je dit soort zaken aan kunt pakken.' Behalve CA komen op het forum ook andere defensie-onderwerpen aan bod.

Erkenning

Yourdefence.nl dingt mee in de categorie 'Outstanding Network Centric Program from a Coalition Partner'. De Jong: 'De nominatie is belangrijk omdat dit zegt dat ons idee breed gedragen wordt. De prijs zou een mooie erkenning zijn voor al het werk dat we hebben gedaan.' De prijsuitreiking vindt op 27, 28 en 29 januari plaats tijdens het jaarlijkse symposium over Netcentric Warfare van het Institute for Defense and Government Advancement.

Andere sites

* Yourdefence.nl