Academisch ziekenhuis Maastricht

Koningin zeer geïnteresseerd in Oncologiecentrum Publicatiedatum: 15-01-2009 Bron: Bericht Auteur: Stafdienst Communicatie Datum: 15-01-2009

Hare Majesteit Koningin Beatrix heeft woensdagmiddag een twee uur durend werkbezoek gebracht aan het azM. De Majesteit bezocht in het bijzonder het pas geopende Oncologiecentrum en de Maastro Clinic. De Koningin, met in haar gevolg gouverneur Leon Frissen en burgemeester Gert Leers van Maastricht, werd bij aankomst hartelijk ontvangen door drs. Guy Peeters, voorzitter Raad van Bestuur, en prof.dr. Maarten von Meyenfeldt, directeurbestuurder van het Oncologiecentrum.

Na een korte rondgang door het Azm werd zij tijdens een drie kwartier durend persoonlijk gesprek met Von Meyenfeldt en medisch oncoloog Vivian van Tjan-Heijenen geïnformeerd over de unieke opzet van het Maastricht Oncologiecentrum. Koningin Beatrix nam de gelegenheid te baat om beide specialisten uitgebreid vragen te stellen over hun werkwijze en de omgang met hun patiënten. Na afloop volgde een rondleiding door het Oncologiecentrum, waarbij het spreekuur op de polikliniek op uitdrukkelijk verzoek van de Koningin gewoon doorging. Dat leverde een ontspannen sfeer op, waarbij de Majesteit een goed beeld kreeg van de dagelijkse gang van zaken. In de bunker van de Maastro Clinic kreeg zij vervolgens uitleg over de nieuwste stralingsapparatuur, die wordt gebruikt bij onderzoek naar verschillende vormen van kanker.

In het Ontmoetingscentrum van het Oncologiecentrum volgde een informeel afscheid, waarna de Koningin onder luid applaus van patiënten en medewerkers het Azm verliet. Ruim een half uur later dan haar hofhouding had gepland.