Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 15-01-2009

Veelpleger aangehouden voor winkeldiefstallen

TILBURG: De politie hield woensdagmiddag een 34-jarige Tilburger aan voor twee winkeldiefstallen. De diefstallen zouden eind november en begin oktober hebben plaatsgevonden bij winkels in het centrum van Tilburg. Beide ondernemers deden aangifte van diefstal. De buit bestond uit onder andere tassen en een laptop. Op basis van het signalement startte de politie een onderzoek naar de identiteit van de dader. De verdachte, een veelpleger werd aangehouden in zijn woning en is in verzekering gesteld. Er zal worden onderzocht of hij
verantwoordelijk is voor meer zaken.

Winkeldief aangehouden

TILBURG: Personeel van een supermarkt aan het Wagnerplein betrapte woensdag een 72-jarige Tilburger op winkeldiefstal. De man verstopte twee pakjes haring onder zijn kleding en wilde de winkel verlaten zonder te betalen. Hij werd in de kraag gevat en is overgedragen aan de politie. De verdachte bekende de goederen te hebben gestolen en is na betaling van een bekeuring van 120,- in vrijheid gesteld. Van de aangever is aangifte opgenomen.

Brand in winkelpand

GOIRLE: Op donderdagmiddag brak even na 13.00 uur er brand uit in een pand aan de Wethouder de Brouwerstraat. Vermoedelijk ontstond de brand in het winkelpand door kortsluiting. De 5 aanwezigen, waaronder 2 medewerkers, konden het pand ongedeerd verlaten. Omdat er vuurwerk in een bunker behorende bij het pand was opgeslagen waren de hulpdiensten extra alert. De brandweer schaalde vrij snel op naar de status grote brand. Er was flinke rookontwikkeling en de omgeving werd afgezet. De brandweer gaf tegen 14.30 uur het sein brand meester. Salvage is in kennis gesteld in verband met de schade aan het winkelpand.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 15-01-2009 17:25 | © Regio Midden en West Brabant |