Voornemen fusie VL Global Equity Fund-Orange Global High Div Fund

15/01/2009 17:51

Kempen & Co

Voornemen tot fusie Van Lanschot Global Equity Fund N.V. en Orange Global High Dividend Fund N.V.

Per 2 april 2007 is Kempen Capital Management N.V. ("KCM"), als gevolg van de overname van Kempen & Co N.V. door Van Lanschot Bankiers N.V., directievoerder en beheerder geworden van de Van Lanschot-beleggingsinstellingen. Eén van die beleggingsinstellingen betreft Van Lanschot Global Equity Fund N.V. ("GEF"), een beleggingsinstelling waarvan het beleid zich kenmerkt door (indirecte) beleggingen in aandelen wereldwijd. Aan dit beleid wordt invulling gegeven via een multi-manager benadering door investeringen in beleggingsfondsen. KCM is ook beheerder van Orange Global High Dividend Fund N.V. ("OGHDF") een vergelijkbare beleggingsinstelling die ook wereldwijd belegt maar in individuele aandelen. KCM heeft als filosofie om zich te concentreren op een beperkt aantal specialiteiten waarmee zij beleggers toegevoegde waarde wil bieden. Gegeven deze filosofie is KCM voornemens deze beleggingsfondsen te laten fuseren.

"Het is onze overtuiging dat bedrijven die een aantrekkelijk dividendrendement genereren een hoger totaal rendement bieden op de middellange tot lange termijn", aldus Jorik van den Bos, senior portfolio manager van KCM. "Daarnaast zijn beleggers in de huidige onzekere marktomstandigheden op zoek naar degelijke bedrijven die stabiele dividendinkomsten genereren." Daarom wil de beheerder van GEF de nadruk binnen het beleggingsbeleid verschuiven naar beleggingen met een aantrekkelijk dividendrendement. KCM stelt voor GEF te laten fuseren met OGHDF. Als gevolg hiervan zullen de aandelen GEF worden omgewisseld in aandelen OGHDF.

Het fusievoorstel inclusief toelichting, waaronder details over de ruilverhouding, zal naar verwachting in februari 2009 gepubliceerd worden en zullen beschikbaar zijn op de website van de beheerder van de beleggingsinstellingen www.kempen.nl.

Onder voorbehoud van goedkeuring van de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van GEF en OGHDF die naar verwachting in maart 2009 plaatsvinden, zal de fusie naar verwachting in juni 2009 effectief worden.

Amsterdam, 15 januari 2009

Kempen Capital Management N.V.

Bloomberg:

GEF: ESME NA

OGHDF: ORGLHDI NA

Profiel Kempen & Co

Kempen & Co N.V. ('Kempen & Co') is een Nederlandse merchant bank met activiteiten op het gebied van vermogensbeheer, effectenbemiddeling en corporate finance. Kempen & Co biedt diverse gespecialiseerde financiële diensten aan ten behoeve van institutionele beleggers, ondernemingen, financiële instellingen, (semi-) overheidsinstellingen, stichtingen en vermogende particulieren. Kempen & Co is een 100%-dochteronderneming van F. van Lanschot Bankiers N.V. ('Van Lanschot'). Van Lanschot en Kempen & Co staan als bank onder toezicht van De Nederlandsche Bank N.V. en zijn in het bezit van een vergunning op grond van artikel 2:11 van de Wet op het financieel toezicht (Wft). Van Lanschot en Kempen & Co zijn tevens als financiële onderneming geregistreerd bij de Stichting Autoriteit Financiële Markten (AFM) te Amsterdam.

Kempen Capital Management N.V. ('KCM') is een 100%-dochteronderneming van Kempen & Co en biedt diensten aan op het gebied van vermogensbeheer. KCM is een gespecialiseerde vermogensbeheerder met een uitgesproken beleggingsstijl in Europese aandelen, obligaties en onroerendgoedfondsen voor diverse institutionele beleggers, stichtingen en vermogende particulieren. Daarnaast biedt KCM integrale fiduciaire beleggingsoplossingen aan en selecteert het beleggingsboutiques voor klanten. KCM streeft naar optimale beleggingsresultaten en werkt met zeer gespecialiseerde management teams. KCM is in het bezit van vergunningen op basis van de artikelen 2:65 en 2:96 van de Wft en staat als zodanig onder toezicht van de AFM.

Kempen & Co Corporate Finance B.V. is een 100%-dochteronderneming van Kempen & Co en richt zich op advisering bij fusies en overnames en kapitaalmarkttransacties. Tot de opdrachtgevers behoren zowel beursgenoteerde als niet-beursgenoteerde Nederlandse ondernemingen alsmede buitenlandse ondernemingen die zich (willen) richten op de Nederlandse markt.

Kempen & Co Securities richt zich op effectenbemiddeling, met name in Nederlandse aandelen en derivaten en Europese vastgoedondernemingen, ten behoeve van professionele beleggers in Europa en de VS. Kempen & Co Securities biedt cliënten kwalitatief hoogwaardige research en orderuitvoering.





http://www.kempen.nl