Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Silvolde - duo tracht woningen binnen te dringen          |

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 15 januari twee tieners uit de gemeente Oude IJsselstreek aangehouden. Zij worden ervan verdacht dat zij bij diverse woningen hebben getracht binnen te dringen. In één geval wisten zij de tas van de bewoonster mee te nemen. De politie vraagt gedupeerden en getuigen zich te melden.


Afgelopen nacht omstreeks 00.40 uur kreeg de politie een melding dat bij een woning aan de Dassenhof in Silvolde de ruit voor de voordeur was ingegooid. Twee jongeren waren direct op de vlucht geslagen en de politie ging op zoek naar het duo.


Kort daarna kwam een melding van de Jagershof waar twee jongens probeerden een woning binnen te dringen. Rond 01.00 uur werd er aangebeld. De bewoonster meende dat er een bekende aan de deur was. Toen zij open deed, zette één van de jongens een voet tussen de deur en trachtte binnen te komen. Toen de vrouw ging gillen, gingen de twee jongens er vandoor.


Aan de hand van de verstrekte informatie van beide melders werden de twee jongens (16 en 17 jaar) korte tijd later in de buurt aangehouden. Zij werden ingesloten voor verhoor en zijn in verzekering gesteld.


Donderdagochtend kwam een tweede melding van de Jagershof. Hier bleek een bewoonster ook ongewenst bezoek te hebben gehad en was er in ieder geval één tas meegenomen.


De politie zoekt contact met mensen waar zich een soortgelijk gebeuren heeft voorgedaan. Men kan bellen met 0900 - 8844.


Einde bericht


-----------------------

(





(



---- --