Stadsdeel Zeeburg

Carolien Gehrels maakt kennis met sport in Zeeburg

15 januari 2009
Op woensdag 14 januari 2009 kwam Carolien Gehrels, wethouder Sport van Amsterdam, op werkbezoek in Zeeburg. Met Fatima Elatik, wethouder Sport in Zeeburg, en een groep betrokken ambtenaren bezocht zij verschillende sportlocaties in het stadsdeel.

Vrijwilligers Asri zet zich in voor jeugd
In sporthal Zeeburg maakte Gehrels kennis met de vrijwilligers van Stichting Asri. Jonge mensen, die in hun vrije tijd aandacht besteden aan het begeleiden van Zeeburgse jeugd. Het stadsdeel ondersteunt ze hierbij. Nu nog wel, maar waarschijnlijk kan de stichting het volgend seizoen helemaal zelf.

voetballenindiemerpark.jpg (52 Kb)

Voetballen op knollenveld
De rest van het werkbezoek vond plaats op IJburg, waar in rap tempo sportinitiatieven uit het zand schieten. In het Diemerpark waren pupillen van AFC IJburg bezig met een voetbaltraining op hun geïmproviseerde voetbalveld. Een mooie plek om te sporten, maar door gebrek aan geschikte kleed- en opbergruimte en de kwaliteit van het veld kan AFC IJburg zich niet inschrijven bij de KNVB. Competitie spelen op deze locatie is geen optie. Initiatiefnemer Mathijs Reesing vertelde Gehrels over het hoe en wat.

Hockeyen in Van Goghpark
Een zelfde situatie zag Gehrels in het Van Goghpark. Een groot grasveld, waar de jeugd van de piepjonge vereniging Hockey4kids aan het trainen was. Voorzitter Jacqueline Coreen vertelde meer over deze nieuwe club.

jacquelinecoreenvertelt.jpg (50 Kb)

Sportvoorzieningen in aanbouw
De nieuwe IJburgse clubs gebruiken de openbare ruimte, omdat er nog niet voldoende sportvoorzieningen zijn. Toch zijn er wel voorzieningen in aanbouw. Bij de laatste halte van het werkbezoek, het Ed Pelsterpark, zag Gehrels de plek waar het Centrum voor Vrije Tijd (CVT) gebouwd wordt. Dit complex, waarin onder andere een sportzaal gevestigd wordt, is naar verwachting in 2010 klaar. Naast het CVT wordt dit voorjaar nog een Johan Cruyffveld aangelegd. Een modern trapveld, waar kinderen straks naar hartelust op kunnen voetballen.

Inspirerende dag
Gehrels was geïnspireerd door alles wat ze had gezien in Zeeburg. Ze vond het erg leuk om de mensen achter deze mooie initiatieven te spreken en de kinderen bezig te zien met sport.

Klik hier voor het fotoalbum van het werkbezoek.