Gemeente Hoorn

Stenen Hoofd krijgt nieuwe bestrating

Komend voorjaar krijgt het Stenen Hoofd een nieuwe bestrating. Uitvoering van het werk is gepland voor de periode van half april tot eind mei. Voor omwonenden en andere belanghebbenden komt er in maart een informatiebijeenkomst. Met dit project komt opnieuw een van de projecten uit het Havenplan ten uitvoer.

Het werk wordt uitgevoerd conform de Leidraad Uitgangspunten Inrichting Binnenstad en bestaat uit:
* het vervangen van de bovengrondse container die in het vaarseizoen naast de viswinkel staat. Daarvoor in de plaats komen twee ondergrondse vuilcontainers en een ondergrondse glasbak.
* verbetering van de looproute naar de steiger het Houten Hoofd. De keitjes worden vervangen door gebakken klinkers. De keitjes komen terug nabij het havenkantoor.

* het reserveren van ruimte voor een openbaar toilet op de plek waar nu een bankje tegen de muur van het havenkantoor staat.
* het egaliseren en ophogen van de bestrating, zodat je goed kunt uitkijken over het open water. De bestrating blijft wel schuin oplopen richting kademuur en sluis.
* het aanbrengen van boomroosters rond de linde en de populier. Uit onderzoek blijkt dat beide bomen een goede levensverwachting hebben.

* het vervangen van de twee zitbanken door vijf banken van hetzelfde type als op het Houten Hoofd.

* het plaatsen van twee extra lichtmasten en vijf fietsenrekken..

De werkzaamheden beperken zich komend voorjaar tot het gedeelte tussen het havenkantoor en de Hoofdtoren. Later volgen herinrichting van de straat het Hoofd, de kruising met de Italiaanse Zeedijk en de Veermanskade.
Laatste wijziging van deze pagina: 15 januari 2009