Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


Inspraak Stedenbouwkundig Plan Omgeving Amstelstation

Kiezen voor stedelijkheid

15 januari 2009

Rond het Amstelstation komen meer woningen, kantoren en winkels. Het Amstelstationgebied krijgt zo, als belangrijke toegangspoort tot de stad, een meer grootstedelijk karakter. Hoe dit er uit gaat zien staat in het Stedenbouwkundig Plan Omgeving Amstelstation dat door het Dagelijks Bestuur is vrijgegeven voor inspraak. De inspraakperiode loopt van 30 januari tot en met 13 maart 2009. U kunt in deze periode uw mening geven over de keuzes die in dit plan worden gemaakt.

In het SP Omgeving Amstelstation presenteert het stadsdeel het gebied als stationsmilieu, verkeersknooppunt én stadsentree. Het accent ligt op een aangepaste, veiliger infrastructuur en effectief gebruik van de beschikbare ruimte voor bebouwing. Het programma rondom het levendige en veilige stationsplein bestaat uit een mix van woningen, werken, winkels en andere voorzieningen.

Kijk mee in het Stedenbouwkundig Plan

Het SP Omgeving Amstelstation ligt op 30 januari ter inzage bij het ProjectManagement Bureau Amsterdam, Weesperstraat 432 en is vanaf die datum ook te vinden op de website van Projectbureau Wibaut aan de Amstel: www.wibautaandeamstel.nl, >projecten > amstelstation en op de site van Oost-Watergraafsmeer: www.amsterdam.oost-watergraafsmeer.nl > plannen en projecten > amstelstation.

Op 2 februari opent het nieuwe stadsdeelhuis aan de Oranje-vrijstaatplein 2. Het plan ligt dan ter inzage bij de balie.

Denk mee over de nieuwe openbare ruimte

Nieuwe bebouwing vraagt ook om een nieuw inrichting van de openbare ruimte. Hoe die er uit zal zien willen we graag samen met u bepalen. Daarvoor start in april 2009 een participatietraject Inrichting openbare ruimte omgeving Amstelstation waarin bewoners en experts samenwerken en tot een planvoorstel komen. Het projectbureau Wibaut aan de Amstel coördineert dit. Dit voorjaar leest u hierover meer in de stadsdeelkrant en op de site www.wibautaandeamstel.nl.

Inspraakavond

Dinsdag 10 maart wordt vanaf 19.00 uur een inspraakavond gehouden. U kunt dan mondeling reageren op het SP Omgeving Amstelstation. U kunt tijdens de inspraakperiode ook schriftelijk reageren. Uw reactie kunt u richten aan: het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel Oost-Watergraafsmeer, Postbus 94801, 1090 GV Amsterdam.

Let u op de uitnodiging voor de bijeenkomst op de websites en in de stadsdeelkrant van 20 februari.