Socialistische Partij

SP Alkmaar :: Weblog

donderdag 15 januari 2009

Soms valt de appel wel heel ver van de boom

Hoort bij: reactie op landelijk nieuws door Matt Delahaij om 9:36 uur

Bouterse, Holleeder, Olmert; steeds kiest Abraham Moszkowicz een dubieuze partij. Zijn vader, Bram Moszkowicz, was een gewiekste advocaat die om principiele redenen zware aanklachten wilde verdedigen. Immers, als mensen onschuldig vastgezet worden is de democratie beland op een hellend vlak. Door de zwaarste aanklachten te verdedigen, wordt het rechtssysteem aan de zwaarste toets onderworpen.

De keuzes die junior maakt lijken ogenschijnlijk op die van zijn vader, toch komen er met het jaar meer twijfels bij. Nu kondigt hij aan Harry van Bommel te willen vervolgen. Zou hij advies bij zijn vader hebben gevraagd? Wat doet junior als hij in de HEMA antisemitistische leuzen hoort? Boycot hij dan de HEMA? Waarom dit voorbeeld? Demonstreren zie ik hem namelijk niet snel doen, zeker niet voor de vrede.

Junior doet nu iets wat zijn vader keihard geloochenstraft zou hebben. Hij rukt zaken uit hun verband en blaast een detail tot grote proporties op. Hij lijkt wel een Haagse politicus. Dat Harry niet op een hoop gegooid kan worden met extremisme, is inmiddels klaar als een klontje. Als junior mij aanklaagt vanwege dit stukje, hij komt bij mij over als doldriest genoeg, dan neem ik zijn vader als advocaat.