Philips

Persinformatie

15 januari 2009

PHILIPS EN BARD WERKEN SAMEN AAN VEREENVOUDIGING VAN COMPLEXE CARDIALE PROCEDURES

De bedrijven richten zich op de ontwikkeling van innovatieve klinische hulpmiddelen ter verbetering van de zorg voor patiënten met hartritmestoornissen

Andover, Mass.­Bij ernstige hartritmestoornissen (aritmieën) zijn elektrofysiologische (EP) technologieën nodig om probleemgebieden in het elektrische circuit van het hart exact te lokaliseren en uiteindelijk tijdens een interventie te herstellen. Omdat het aantal EP-procedures wereldwijd toeneemt, verlangen clinici intuïtieve, geavanceerde hulpmiddelen om bij interventies de proceduretijd te bekorten en gedetailleerde visualisatie mogelijk te maken. Om aan deze wens tegemoet te komen heeft Royal Philips Electronics (NYSE: PHG, AEX: PHI) vandaag bekendgemaakt een overeenkomst te hebben gesloten met de EP-afdeling van C.R. Bard (NYSE: BCR) om samen nieuwe klinische hulpmiddelen te ontwikkelen die elektrofysiologen moeten helpen bij de diagnosticering en behandeling van patiënten die aan hartritmestoornissen lijden.

Hartritmestoornissen kunnen tot ernstige gezondheidsrisico's leiden, waaronder hartfalen en CVA. Ongeveer 2,2 miljoen Amerikanen en 4,5 miljoen Europeanen lijden aan boezemfibrilleren, een hartritmestoornis waarbij de hartboezems zich onregelmatig en snel samentrekken. Met krachtige EP-technologieën zijn clinici mogelijk beter in staat afwijkingen in de elektrische activiteit van het hart te beoordelen, diagnosticeren en behandelen.

Het LabSystemTM PRO EP-registratiesysteem van Bard en de EP-navigator en de Allura Xper FD-serie van Philips worden met elkaar gecombineerd om elektrofysiologen een snellere en gemakkelijkere methode te bieden om beeldgeleiding te integreren met lokalisatie en analyse van complexe aritmieën, en hun bovendien inzichtelijkheid te bieden voor nauwkeuriger navigatie tijdens interventies. Dankzij de integratie en compatibiliteit tussen technologieën van Philips en Bard kunnen EP-artsen en laboratoriumpersoneel ook profiteren van een verbeterde workflow in het EP-lab.

"Een eenvoudiger en meer intuïtieve aanpak van de behandeling van complexe aritmieën is iets wat me fascineert. Belangrijke vooruitgangen in wetenschap en technologie worden vaak geboekt wanneer twee schijnbaar ongelijke technieken worden samengevoegd. De samenwerking tussen Bard Electrophysiology en Philips is veelbelovend en ik ben benieuwd naar wat deze nieuwe technologieën voor mijn praktijk zouden kunnen betekenen," luidde de reactie van dr. Michael V. Orlov, MD, PhD, directeur van de aritmiedienst van het medisch centrum Caritas St. Elizabeth in Boston en universitair hoofddocent aan de faculteit Geneeskunde van de Tufts-universiteit.

"Philips streeft ernaar de zorg voor hartritmestoornissen te vereenvoudigen. Onze relatie met Bard is illustratief voor onze strategie om in samenwerking met de allerbeste bedrijven oplossingen te ontwikkelen die tegemoetkomen aan de wensen van elektrofysiologen en hun patiënten," aldus Gerard Winkels, vicepresident en algemeen directeur Electrophysiology van Philips Healthcare. "De samenwerking met Bard Electrophysiology zal ons in staat stellen nieuwe klinische hulpmiddelen op de markt te brengen zodat onze gezamenlijke klanten EP-procedures sneller en eenvoudiger kunnen uitvoeren en hun patiënten betere zorg kunnen bieden."

Dave Hemink, vicepresident en algemeen directeur van Bard Electrophysiology vertelde: "Deze overeenkomst onderstreept de betrokkenheid van Bard bij EP door de fundamentele impact ervan op de behandelopties voor complexe aritmieën. We realiseren ons dat de huidige oplossingen complex en tijdrovend zijn. Samen met Philips willen we innoveren in de richting van een simpeler aanpak van deze klinische problemen, terwijl we bovendien het bedrijfspotentieel voor de EP-laboratoria van zorgverleners willen optimaliseren."