Ingezonden persbericht


Meer comfort én energiebesparing met rendementsketel en dubbelglas

Groot onderhoud van De Kloet en De Helt in Tuitjenhorn

Naar verwachting rondt verhuurder Wooncompagnie in februari een grote opknapbeurt van de straten De Kloet en De Helt in Tuitjenhorn af. Sluitstuk is de vervanging van alle kozijnen van de achttien woningen. In combinatie met de plaatsing van een HR- hoogrendementsketel vorig jaar, draagt de woningcorporatie bij aan energiebesparing voor haar huurders.

Behalve een nieuwe verwarmingsketel en kunststofkozijnen heeft Wooncompagnie de achttien woningen aan De Kloet en De Helt in Tuitjenhorn voorzien van nieuwe radiotoren in de woonkamer, een elektrische voordeurbel, zinken goten, afvoeren voor hemelwater en - naar keuze - openslaande tuindeuren. Dit laatste tegen een meerprijs. Met de plaatsing van de laatste kozijnen rondt Wooncompagnie het groot onderhoud half januari af.

Behaaglijk klimaat
"Een HR-rendementsketel levert al gauw een besparing op van zo'n tien procent", zegt opzichter Peter Tuin van Wooncompagnie, "en de nieuwe kunststofkozijnen met dubbelglas doen daar nog een schepje bovenop." De nieuwe kozijnen, met dubbel glas, zorgen bovendien voor een behaaglijk klimaat in de woning. Het dubbelglas is voorzien van een speciale folielaag die in de winter de kou buiten en de warmte binnen houdt. In de zomer houdt het glas de warmte juist buiten en blijft het binnen koel.

Geen huurverhoging

Huurster Erna Huisman de Wit kijkt met enige spanning uit naar de afrekening van de gasleverancier. Ze hoopt dat ze dit jaar nu eens niet hoeft bij te betalen, maar wellicht iets terugkrijgt. Ze is blij met de vernieuwingen in haar woning. "We hebben er een paar dagen voor in de kou gezeten, maar al met al viel de verbouwing me mee." Wooncompagnie brengt voor de verbetering van de woningen overigens geen huurverhoging in rekening.


---- --