Politie Noord- en Oost Gelderland

Apeldoorn - Voetganger zwaargewond na aanrijding


Een 42-jarige vrouw uit Apeldoorn is woensdagavond 14 januari zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Heemradenlaan / Schoutenveld in Apeldoorn. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.


Het ongeval vond rond 18:25 uur plaats. Een 38-jarige automobiliste uit Apeldoorn reed over het Schoutenveld en wilde bij de kruising afslaan naar de Heemradenlaan. Op het moment dat zij de Heemradenlaan opreed, stak de 42-jarige vrouw plotseling de rijbaan over.
De autobestuurster kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.


Apeldoorn - Twee mannen aangehouden op verdenking van heling


Een 33-jarige man uit Apeldoorn en een 35-jarige man uit Deventer zijn woensdagmiddag 14 januari aangehouden op verdenking van heling van een gestolen fiets.


De 33-jarige man werd rond 13:00 uur op de Stationsstraat in Apeldoorn door politieagenten gezien terwijl hij fietste op een fiets waar het ringslot van ontbrak en waar verschillende spaken in het achterwiel ontbraken. De fiets bleek bij onderzoek oktober 2008 te zijn ontvreemd in Lochem. De man is aangehouden en ingesloten op verdenking van heling. Hij bleek een veelpleger en wordt donderdag 15 januari voorgeleid bij de rechter-commissaris. Naar verwachting blijft tot de rechtszitting in hechtenis.


Een 35-jarige man uit Deventer werd rond 15:15 uur aangehouden op de Hoofdstraat in Apeldoorn. Politieagenten zagen de man lopen met een damesfiets waarvan het slot was geforceerd. Hij had een onduidelijk verhaal over de herkomst van de fiets, waarop deze man werd aangehouden op verdenking van heling. De man is meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor.


Apeldoorn - Man aangehouden voor beledigen agenten


De politie heeft woensdagmorgen 14 januari een 31-jarige autobestuurder uit Deventer aangehouden voor belediging.
Politieagenten hielden de man rond 11:20 uur staande op de Westenenkerzijweg in Apeldoorn nadat zij hadden gezien dat de man tijdens het rijden een mobile telefoon vast had Toen agenten hem hiervoor een bekeuring wilden geven begon de man een agent te beledigen. Hierop is de man aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
EINDE BERICHTEN



---- --