Politie Noord- en Oost Gelderland

Beek (gem. Montferland) - Bestuurder brommobiel onder
invloed


Een 51-jarige bestuurder van een brommobiel uit 's-Heerenberg is woensdag 14 januari aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De man werd omstreeks 16.00 uur op de Arnhemseweg in Beek (gem. Montferland) gecontroleerd door politieagenten. Een blaastest op straat wees uit dat de man gedronken gehad. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij een promillage van 0,8 blies. De man kreeg een boete opgelegd.


Winterswijk - Mannen aangehouden in bezit alarmpistool


De politie heeft in de nacht woensdag op donderdag 15 januari een 25-jarige man uit Gelsenkirchen (Duitsland) en een 30-jarige man uit Herten (Duitsland) aangehouden. De mannen waren in het bezit van een alarmpistool.


De politie controleerde de mannen omstreeks 02.00 uur op de Kottenseweg in Winterswijk. Bij de controle zagen de politieagenten een alarmpistool liggen in het portiervak. Hierop werden de mannen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De mannen zijn ingesloten voor nader verhoor.


Doetinchem - Getuigen gezocht van mishandeling in woning


Een 29-jarige man uit Doetinchem is woensdag 14 januari in zijn woning mishandeld door drie personen die zijn woning binnendrongen.


Drie personen zijn omstreeks 08.30 uur de woning van de man aan de Beethovenlaan in Doetinchem binnengedrongen en hebben hem meerde malen geslagen. Uit de woning is niets weggenomen. De personen hebben de woning verlaten toen zij erachter kwamen dat een tweede persoon zich in de woning bevond. De politie kwam er plaatse en heeft de omgeving afgezocht, maar zonder resultaat.


De politie is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden via 0900 - 8844.


Doetinchem - Getuigen gezocht vernieling parkeerautomaten


In het centrum van Doetinchem zijn tussen dinsdag 13 januari 21.00 uur en woensdag 14 januari 08.00 uur op diverse plekken parkeerautomaten vernield.


Het gaat totaal om 33 parkeerautomaten. Er zijn o.a. in de straten Hofstraat, Raadhuisstraat, Nieuweweg, Handelskade en C Missetstraat parkeerautomaten vernield.


De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen zicht te melden via 0900 - 8844 of anoniem via 0800 - 7000 (Meld Misdaad Anoniem).


Zelhem - Bedrijfsinbraak


In een bedrijf aan de Ericaweg in Zelhem is in de nacht van woensdag op donderdag 15 januari ingebroken.


Men is het pand binnengekomen door het vernielen van een ruit. Het is nog onbekend wat er is weggenomen bij de inbraak. De politie is een onderzoek gestart naar de inbraak.


Groenlo - Inbraak in school


In een school aan de Buitenschans in Groenlo is in de nacht van woensdag op donderdag 15 januari ingebroken.


Men is het pand binnengekomen door het forceren van een raam. Het is nog onbekend wat er is weggenomen bij de inbraak. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak.



---- --