Ingezonden persbericht


KIES DE KANT VAN GOED OF KWAAD MET PANDEMIC STUDIOS THE LORD OF THE RINGS CONQUEST

Het langverwachte The Lord of the Rings: Conquest bestormt in januari 2009 de winkels

SCHIPHOL-RIJK, 5 november 2008 Pandemic" Studios, een divisie van Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) maakte vandaag bekend dat The Lord of the Rings: Conquest" voor het Xbox 360®-videogame-en -entertainmentsysteem, het PLAYSTATION®3-computer-entertainmentsysteem, de pc en de Nintendo DS" binnen afzienbare tijd in de winkels zal liggen. De game is op 15 januari beschikbaar in Nederland.

Het Pandemic Studios-team dat eerder verantwoordelijk was voor de bestsellers Star Wars Battlefront" en Star Wars Battlefront" II brengt nu in samenwerking met New Line Cinema en The Saul Zaentz Company The Lord of the Rings: Conquest. Deze game boordevol actie is gesitueerd in de wereld van J.R.R Tolkiens The Lord of the Rings zoals uitgebeeld in de bekroonde films van New Line Cinema en stelt gamers in staat om deze epische veldslagen van begin tot eind en op de manier die ze zelf kiezen te spelen. Waar eerdere titels alleen de mogelijkheid boden om aan de kant van het goede te strijden, kunnen gamers nu ook Midden-Aarde veroveren als onderdeel van de duivelse horden van Sauron, met behalve orks ook grottrollen, reusachtige olifanten, de balrog en Sauron zelf.

We hebben hard gewerkt om een buitengewone The Lords of the Rings -beleving te bieden , aldus Andrew Goldman, medeoprichter en general manager van Pandemic Studios. En we zijn dan ook verheugd dat we eindelijk de introductie van The Lord of the Rings: Conquest kunnen bevestigen voor alle fans van zowel The Lord of the Rings als Star Wars Battlefront.

Gamers kunnen nu eindelijk in heel Midden-Aarde vechten aan zowel de kant van het goede als het kwade , aldus Josh Resnick, medeoprichter en president van Pandemic Studios. En welke The Lord of the Rings -fan heeft er nu niet over gefantaseerd hoe het zou zijn om zich bij het leger van Sauron aan te sluiten en zich tegen de Hobbits te keren?

Tolkien-fans kunnen nu ook deelnemen aan een speciaal programma van de Battle for the Ring -community. Dit sociale netwerk biedt leden activiteiten om virtueel tegen het goede of het kwade te strijden en tijdelijk de Ene Ring in zijn of haar bezit te krijgen.

Ga voor meer informatie over het Battle for the Ring-programma en de game The Lord of the Rings: Conquest naar: http://www.pandemicstudios.com/conquest. Voor meer informatie over de game, bezoek je www.electronicarts.nl.

###

Over Pandemic Studios

Pandemic Studios is een van de voornaamste ontwikkelaars van console- en pc-entertainment ter wereld. Het bedrijf is een divisie in volledig eigendom van Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS). In zijn 10-jarig bestaan heeft Pandemic Studios een reputatie opgebouwd als producent van succesvolle bekroonde en toonaangevende oorspronkelijke content en met geslaagde producties van bestaande intellectuele eigendommen. Recente successen zijn de bestsellers Star Wars Battlefront", Star Wars Battlefront" II en de drie door Pandemic Studios in eigen huis ontwikkelde intellectuele eigendommen Mercenaries", Destroy All Humans" en Full Spectrum Warrior". Na de introductie in 2006 van Destroy All Humans® 2 is Pandemic Studios nu in zijn studiolocaties in Los Angeles, Californië en Brisbane, Australië bezig met de ontwikkeling van een aantal nieuwe en oorspronkelijke titels voor de volgende generatie gameplatforms, waaronder Mercenaries 2: World in Flames" en Saboteur". Meer informatie over Pandemic Studios en zijn games vindt u op: http://www.pandemicstudios.com

Over Electronic Arts

Electronic Arts Inc. (EA) is de grootste ontwikkelaar en uitgever ter wereld op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het hoofdkantoor is gevestigd in Redwood City, Californië. Het in 1982 opgerichte bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling, uitgifte en wereldwijde verspreiding van interactieve software voor videogamesystemen, personal computers, mobiele telefoons en internet. Electronic Arts brengt zijn producten onder vier merknamen op de markt: EATM, EA SPORTSTM, EA SPORTS FreestyleTM en POGOTM. In het boekjaar 2008 registreerde EA 3,67 miljard dollar aan opbrengsten en bezat het bedrijf 27 titels waarvan meer dan één miljoen exemplaren zijn verkocht. EA's homepage en online gamesite zijn te vinden op www.electronicarts.nl. Ga voor meer informatie over de producten van EA en de volledige teksten van persberichten naar http://info.ea.com

Over New Line Cinema

New Line Cinema is al lange tijd een van de succesvolste onafhankelijke filmmaatschappijen. Al meer dan 40 jaar heeft het bedrijf als missie om vernieuwende, populaire en winstgevende entertainment te produceren in de beste creatieve omgeving. New Line is pionier op het gebied van verfilmingen en produceerde onder meer de beroemde trilogie The Lord of the Rings, een mijlpaal op dit gebied. New Line Cinema is een divisie van Warner Bros.

Over Tolkien Enterprises

The Saul Zaentz Company d/b/a Tolkien Enterprises is houder van de wereldwijde rechten voor film, theater, merchandising en andere rechten met betrekking tot de literaire werken van J.R.R. Tolkien The Lord of the Rings en The Hobbit. Al meer dan 30 jaar houdt Tolkien Enterprises zich bezig met de productie en de uitgifte van licenties voor films, theaterstukken en merchandise op basis van de werken van Tolkien. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Berkeley, Californië en is op internet te vinden met de website www.tolkien-ent.com

# # #

EA, EA SPORTS, EA SPORTS Freestyle, POGO, Pandemic, Mercenaries, Mercenaries 2: World in Flames, Full Spectrum Warrior, Destroy All Humans en Saboteur zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle rechten voorbehouden. Alle materiaal dat verband houdt met The Lord of the Rings, uitgezonderd materiaal van de New Line-filmtrilogie van The Lord of the Rings © 2004-2008 The Saul Zaentz Company d/b/a Tolkien Enterprises ( SZC ). Alle rechten voorbehouden. Het The Watcher-logo, The Lord of the Rings: Conquest en de namen van de personages, items, gebeurtenissen en plaatsen daarin zijn handelsmerken van SZC onder licentie aan Electronic Arts Inc. Alle materiaal van de The Lord of the Rings-filmtrilogie © MMV-MMVII New Line Productions, Inc. Alle rechten voorbehouden. Star Wars Battlefront" en Star Wars Battlefront" II zijn handelsmerken en/of geregistreerde handelsmerken van Lucasfilm Entertainment Company Ltd. PlayStation en PLAYSTATION zijn geregistreerde handelsmerken van Sony Computer Entertainment Inc. Microsoft, Xbox en Xbox 360 zijn handelsmerken van de Microsoft Groep. Nintendo DS is een handelsmerk van Nintendo. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van de betreffende eigenaren.

Eline Mellink & Robbert Minderhoud

Pride PR voor Electronic Arts

+31 71 568 00 28

ea@pridepr.nl