Ingezonden persbericht



---


PERSBERICHT

Amsterdam, 7 januari 2009

Eerste systematische sectoronderzoek sinds 12 jaar Presentatie onderzoek naar bedrijfsvoering poppodia

Volgende week donderdag 15 januari tijdens de EuroSonic Noorderslag Conference in Groningen worden de resultaten van het Grote Poppodium Onderzoek gepresenteerd. Het onderzoek, dat in opdracht van de Vereniging Nederlandse Poppodia en - Festivals (VNPF) is uitgevoerd, belicht de belangrijkste ontwikkelingen in de bedrijfsvoering van de Nederlandse poppodia in de afgelopen 12 jaar.

Het rapport is een opvolger van het laatste sector onderzoek dat stamt uit 19951. In de tussenperiode is geen systematisch, landelijk onderzoek verricht naar de bedrijfsvoering in deze sector. Het onderzoek voorziet daarmee volgens de VNPF in een belangrijke behoefte bij beleidsmakers, bestuurders en directeuren van poppodia.

Uit het rapport komt een beeld naar voren van een sector die de afgelopen 12 jaar sterk is geprofessionaliseerd. De schaalvergroting die de ontwikkelingen in de afgelopen jaren kenmerkt heeft hier aan bijgedragen. Het beeld wijkt sterk af van het algemeen heersende beeld waarin schaalvergroting en vermeend amateuristisch management regelmatig met elkaar in verband worden gebracht.

Het onderzoek is uitgevoerd door de Vreeke & Van Dalen. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het rapport Het Grote Poppodium Onderzoek 2008 . Dit rapport en de bevindingen en conclusies van de onderzoekers worden gepresenteerd op:


· donderdag 15 januari 2009 (15.00 uur) in
· De Oosterpoort te Groningen tijdens

· EuroSonic Noorderslag Conference

Het rapport is ter plekke verkrijgbaar.


1 De resultaten van dit onderzoek zijn in 1996 gepubliceerd in het rapport Van Uitschot Tot Boegbeeld, vandaar de onderzoeksperiode over de afgelopen 12 jaar.


Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht