Ingezonden persbericht


EUROSONIC NOORDERSLAG VOOR DE THUISBLIJVERS: OP TELEVISIE, RADIO EN INTERNET

De komende editie van EuroSonic Noorderslag, dit jaar op 15,16 en 17 januari 2009, is traditiegetrouw stijf uitverkocht. Maar er is goed nieuws voor de muziekliefhebbers, die er dit jaar niet in slaagden om een kaartje te bemachtigen voor het festival. EuroSonic Noorderslag is namelijk ook thuis volop te volgen: via televisie, radio en internet.

De NOS verzorgt op zaterdagavond op Net3 drie televisieprogramma's rondom EuroSonic Noorderslag. Allereerst wordt een registratie uitgezonden van de op donderdag 15 januari 2009 uitgereikte EBBA Awards (de internationale prijzen voor nieuw Europees talent), met optredens van o.a. Lykke Li en Gabriel Rios; vervolgens wordt er live verslag gedaan vanuit de Groningse Oosterpoort, waar op dat moment Noorderslag in volle gang is. Tot slot zal de uitreiking van de Pop Prijs live te volgen zijn op Net3.

Radiostation 3FM is ook aanwezig in Groningen en zendt zowel donderdag- als zaterdagavond uit vanaf het festival. 3FM neemt ook op vrijdagavond diverse podia op en zal vanaf deze opnames vanaf hun website www.3fm.nl streamen.

VPRO's 3voor12 is alle festivaldagen aanwezig om op www.3voor12.nl uitgebreid verslag te doen van EuroSonic Noorderslag, met video-registraties, interviews met artiesten en bezoekers, sfeerverslagen, fotoreportages en recensies van de verschillende optredens.

Ook het online multimediamagazine FaceCulture zal, onder andere via de officiële website van het festival, www.noorderslag.nl, verslag doen in beeld, woord en geluid.

De internetverslaggeving gaat uiteraard 24/7 door; de exacte uitzendtijden van radio en televisie zijn terug te vinden op de site www.noorderslag.nl.

Kortom, ook de thuisblijvers kunnen EuroSonic Noorderslag op de voet volgen. En om te zien wat er zoal te beleven valt, over krap twee weken in Groningen, verwijzen we graag nogmaals naar de festivalsite www.noorderslag.nl, waar inmiddels het volledige programma, inclusief blokkenschema's te vinden is.

Noot voor de redactie* (*