Ingezonden persbericht


LYKKE LI, KRAAK & SMAAK, CINEMA BIZARRE, IDA CORR, AARON EN SPECIAL GUEST GABRIEL RIOS

LIVE OP EUROPEAN BORDER BREAKER AWARDS SHOW!

OFFICIELE KAARTVERKOOP VOOR DE EUROPEAN BORDER BREAKERS AWARDS SHOW IS VAN START GEGAAN!

TV UITZENDING DOOR NL3 OP ZATERDAG 17 JANUARI, 20.15H!

Op donderdag 15 januari worden de prestigieuze European Border Breakers Awards uitgereikt in de Oosterpoort, Groningen op de openingsavond van het EuroSonic Noorderslag festival. Het wordt een spectaculaire TV-show, uitgezonden in heel Europa met tal van live performances en gepresenteerd door TV-legende Jools Holland. De kaartverkoop voor deze show is ondertussen van start gegaan via de kanalen van Ticketservice.

Met de European Border Breaker Awards oftewel EBBA's wil de Europese Commissie en de European Broadcasting Union (EBU) artiesten belonen die met hun debuutalbum succesvol waren in Europa, buiten de eigen landsgrenzen.

Dit jaar zijn de winnaars:

Adele (UK) - "19"
Alphabeat (DK) - "Alphabeat"
AaRON (FR) - "Artificial Animals Riding on Neverland" Cinema Bizarre (DE) - "Final Attraction"
The Dø (FR) - "A Mouthfull"
Kraak & Smaak (NL)- "Boogie Angst"
Ida Corr (DK) - "One"
Lykke Li (SE) - "Youth Novels"
The Script (IRL) - "The Script"
The Ting Tings (UK) - "We Started Nothing"

De awards show wordt opgenomen door de NOS televisie en uitgezonden op Nederland 3 op zaterdag 17 januari vanaf 20.15h. Via distributie door de EBU zal het programma in heel Europa te zien zijn en op radio worden uitgezonden.

Tijdens de show zullen volgende winnaars live optreden.

Lykke Li uit Zweden is een van de grote muzikale sensaties van het moment. Met haar engelachtige verschijning en dito stem wordt haar album "Youth Novels" wereldwijd met open armen ontvangen door pers en publiek.

Kraak & Smaak zijn de Nederlandse EBBA-winnaars. Met hun debuut "Boogie Angst" reisden ze de wereld rond en stonden op alle grote festivals.

Ida Corr uit Denemarken scoorde in 2008 in samenwerking met de Nederlandse dj/producer Fedde Le Grand een echte wereldhit met "Let me think about it".

AaRON uit Frankrijk brak door in eigen land toen de single "U-Turn" op de soundtrack van de blockbuster langspeelfilm "Je vais bien ne t'en fais pas" terecht kwam. In 2008 volgde de rest van Europa...

Cinema Bizarre uit Duitsland weet in heel Europa een fanatieke aanhang achter zich. Hun gedreven gothic rock en uitstekende live reputatie met veel gevoel voor het grote gebaar is daar zeker debet aan.

De show wordt verder opgeluisterd met optredens van Jools Holland & his Rhythm and Blues Orchestra en een gast optreden van former EBBA-winner Gabriel Rios - in Belgie en Nederland zeer bekend vanwege zijn grote hit 'Broad Daylight'.

Publiek dat de European Border Breakers Awards Show wil bijwonen kan kaarten kopen à 15 euro (excl. service kosten) via de kanalen van Ticketservice: de grotere postkantoren, de 100 grote Free Record Shops, VVV's en GWK's, 0900 300 1250 (45 ct.p.m.), www.ticketservice.nl, de bekende voorverkoopadressen, kassa Oosterpoort, Plato. De kaartverkoop is begonnen.

Voor accreditatie en vragen over EBBA, mail remko.gorter@bumacultuur.nl

Voor interviews met optredende EBBA-winnaars, verwijzen wij graag door naar hun respectievelijke Nederlandse platenmaatschappijen.

Lykke Li: Warner Music, +31-35-6465600

Kraak & Smaak: PIAS, +31 356 463 030

AaRON: PIAS / Bang, +31 356 463 030

Cinema Bizarre: Universal Music, +31 (0)35 626 1500

Ida Corr: Be Yourself Music B.V., tel +31(0) 183 699 796


---- --