Gemeente Delft

Wethouder Anne Koning draagt beeldje over aan Leukste Straat van Delft

Overdracht beeldje jonge Hugo aan Leukste Straat van Delft 2008, de Isaac da Costalaan donderdag 15 januari 17.00 uur in de Isaac da Costalaan

De Isaac da Costalaan is in december 2008 door een vakjury uitgeroepen tot 'de Leukste Straat van Delft 2008'. De bewoners mogen een jaar lang het bronzen beeldje van de jonge Hugo de Groot in hun straat plaatsen. Wethouder Anne Koning draagt het beeldje op 15 januari officieel over aan de bewoners. Vertegenwoordigers van de media zijn hierbij van harte welkom.

De verkiezing 'de Leukste Straat van Delft' maakt deel uit van de Delftse wijkaanpak en werd in 2008 voor de vijfde keer gehouden. Een leuke straat is een straat (buurt of flat) waar bewoners samen iets doen om hun leefomgeving te verbeteren. De Isaac da Costalaan heeft zich in de ogen van de jury onderscheiden omdat hier een bemiddelingstraject plaatsvond in verband met overlast van jongeren op het speel/trapveld. Hierdoor zijn met de gemeente afspraken gemaakt over een nieuwe inrichting van het veld. Bewoners organiseren allerlei activiteiten voor jong en oud. Vaak komen de jongeren ook zelf met ideeën. Van Turkse kermis tot Halloween.

Veertien Delftse straten deden mee aan de verkiezing Leukste Straat en presenteerden zich in een artikelenreeks in Delft op Zondag. Behalve de hoofdprijs voor de Isaac da Costalaan was er een publieksprijs voor de bewoners van het Achterom. Vier straten werden tot winnaar uitgeroepen van een Kerstversieringspakket ter waarde van ¤ 450,-; de Van Kinschhotstraat, de Schubertlaan, de De Vlouw en de Willem de Zwijgerstraat/Julianalaan.

Het beeldje van de jonge Hugo verhuist komende week van de Slokkerbuurt (Leukste Straat 2007) naar de Isaac da Costalaan. Eerdere winnaars waren de De Mackaystraat in 2006, de Debussyflat in 2005 en de Ouverturebuurt in 2004.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft