Landelijk Aktie Komitee Scholieren

Nieuwe voorzitter LAKS, Emiel Willms (17) volgt Jelle Swaan op

Amsterdam 14 januari 2009 - Vlak na de jaarwisseling heeft het LAKS een nieuwe voorzitter: Emiel Willms. Vanwege persoonlijke omstandigheden draagt Jelle Swaan zijn taken over. Willms zal tot de volgende ledenvergadering op 22 maart voorzitter ad interim zijn. De overgang is rustig en in samenspraak verlopen.

"Van de lijn die het LAKS dit jaar heeft uitgezet zal niet drastisch worden afgeweken", aldus de nieuwe voorzitter. Hij vervolgt: "Wel zal segregatie in het onderwijs hoger op de agenda geplaatst worden". Emiel Willms heeft het afgelopen bestuursjaar de taak van algemeen bestuurslid vervuld. Hij is 17 jaar en zit in de vijfde klas van het Bonifatiuscollege te Utrecht.

Ondanks dat Swaan met plezier zijn taken voor het LAKS heeft vervuld, heeft hij toch besloten zijn taken neer te leggen. "Gedurende het afgelopen jaar heb ik ontdekt dat mijn hart ligt bij het motiveren en voorlichten van scholieren om te participeren binnen hun school", aldus de oud-voorzitter. Hij sluit af: "Ik heb het afgelopen halfjaar fijn samengewerkt met de rest van het bestuur, en heb dan ook het vertrouwen in de nieuwe bestuursformatie".