Gemeente Haren

Wijziging APV Haren

Bekendmaking

15/01/2009

Burgemeester en wethouders van de gemeente Haren maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 15 december 2008 heeft besloten de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Haren van 8 november 2005 te wijzigingen door toevoeging van
* Een nieuw artikel 2.4.22a bij afdeling 4 (maatregelen tegen overlast en baldadigheid) van hoofdstuk 2 (Openbare Orde). Toelichting : Via dit artikel krijgt het college de mogelijkheid om gebieden aan te wijzen waar een voederverbod geldt voor stadsduiven of ander overlast veroorzakende vogels.
* een nieuwe afdeling 5 (kamperen buiten kampeerterreinen) bij hoofdstuk 4 (bescherming van het milieu en het natuurschoon en zorg voor het uiterlijk aanzien van de gemeente) met een drietal artikelen, te weten artikel 4.5.1, artikel 4.5.2 en artikel 4.5.3.

Toelichting: Deze artikelen bevatten een verbod om zonder ontheffing buiten daartoe aangewezen kampeerterreinen te kamperen.
* een nieuwe afdeling 8 (gevonden voorwerpen) bij hoofdstuk 5 (andere onderwerpen betreffende de huishouding van de gemeente) met een artikel 5.8.1
Toelichting: Via deze wijziging krijgt het college de mogelijkheid om gebieden aan te wijzen waar het verboden is zich met een mijn- en/of metaaldetector te bevinden.

Bovenvermelde Verordening tot wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening (wijzigingsbesluit) treedt in werking op de dag na die waarop zij is bekendgemaakt. Het besluit ligt voorts gedurende zes weken na heden voor een ieder ter inzage bij de balie van Publiekszaken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis Raadhuisplein 10 in Haren. Tevens kunt u de verordening hiernaast bekijken en eventueel downloaden.